Bandićeva vizija rukometa stoji 1,2 milijarde kuna (objavljeno 12.03.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Bandićeva vizija rukometa stoji 1,2 milijarde kuna (objavljeno 12.03.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Molim uredništvo da angažira nekog od novinara da malo istraži zašto će Arena biti tako skupa! Nerealno je da se ulazi u jpp kad to poskupljuje gradnju nekoliko puta, a najobičniji kredit je višestruko jeftiniji. Naravno, bandić će opet omastiti brk, a mislim da je zadaća novinara da malo to istraže. Pozdrav!

Iako sam puno stvari pročitao na forumima, nisam se imao običaj javljati, ali ovaj put sam se ipak odlučio prijaviti.
Pošto si puno na stranicama poslovnog pretpostavljam da znaš stvari oko zakona koji dozvoljava zaduživanje gradovima i da znaš što je PFI u jpp-u, pa o tome neću.
1.Dakle, pod povoljni kredit ćemo uzeti nepostojeći eks od pet posto. Sad izračunaj koliko treba platiti nakon 28 godina za otplatu.
2. Zatim uzimi podjeli svoje mjesečne troškove za režije sa svojom kvadraturom stana(pretpostavljam da si iz Zg). Kada dobiješ iznos koji za režije izdvajaš po kvadratu pomnoži ga sa 52.000(m2 dvorane), zatim sa 12, pa sa 28.
3. Pretpostavi i da ćeš u svom stanu makar jednom u 28 godina morati popraviti krov, oobaviti unutarnje i vanjsko ličenje, u slučaju dvorane zamjeniti sjedalice, parket popraviti, tribine, netko će porazbijati stakla itd. – ostavljam ti slobodnu procjenu troškova.
4. Ako želiš zaposli samog sebe na održavanju i upravljanju dvoranom i odredi si mjesečnu plaću, pa puta 12×28. Ako misliš da ipak to ne bi mogao sam izvesti, reci koliko bi ljudi trebalo zaposliti i na koju bruto plaću.
5. Procjenu kvadrata zemljišta koji su u vlasništvu privatnog partnera i na kojem će se graditi ti ostavljam na volju. Uzmi da bi inače mogli dati u zakup zemljište od 40 tisuća kvadrata za euro po kvadratu mjesečno /godišnje – kako hoćeš.
6. I na kraju, pošto već surfaš ovim stranicama, pretpostavljam da bi se ti upustio u neku investiciju na 28 godina – kako bi ostvario i makar neki profit.
Očekujem da ćeš se brzo javiti s izračunima jer pretpostavljam da si ozbiljni poslovni čovjek koji si ne može dopustiti paušalne procjene bez poznavanja matematike

Pardon, pod broj jedan sam ti zaboravio dati iznos od 80 milijuna eura. moja isprika

New Report

Close