Treba promijeniti statut i vratiti Nadzorni odbor.
Tako da dioničari imaju stvarni nadzor i kontrolu firme.
A ne kao sad, da je jedan Domijan, padobranac u dry bulku, istovremeno Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora.
Tako da on nadzire sam sebe.
opet počinju
Odlicno za dry bulk…opet ce se pojacat zagusenja u lukama sto smanjuje ponudu brodova…
Pa vozarine su ionako brutalne, a ako Kinezi nastave s ovim mogli bi probit proslogodisnji vrh…i namlatit 250mil kn-300mil kn dobiti u 2022…
Jadan onaj tko nije u bulk brodarima na ovim cijenama…
Jovo nanovo,prošli put kod zatvaranja smanjio se obim posla a posljedično i vozarine,najgore je zaustaviti promet
Jovo nanovo,prošli put kod zatvaranja smanjio se obim posla a posljedično i vozarine,najgore je zaustaviti promet
Jos jednom hvala za link…
Da Jovo nanovo…soft lockdown…idealno za vozarine i dry bulk…
2021. se ponavlja samo sto je polazisna tocka 3x veca nego tada…
Gdje je vrh vozarina?
Na 50k USD/d za Supre ili mozda i vise???
Dobit u 2022. 200mil kn ili vise???
naravno da je to loša vijest! ne mogu vjerovati da netko širenje covida u kini, zatvaranje luka i posljedično stajanje brodova pred lukama tumači kao nešto pozitivno za brodare i vozarine! vozarine rastu kada brodovi prevoze robu i iskrcavaju je u lukama! pa neće valjda netko ekstra plaćati brodarima da besposleno stoje usidreni pred lukama!? ugovorena je cijena prijevoza do određene luke i istovar tereta, a to što brod zbog zatvorene luke ne može preuzeti ili iskrcati robu, to nema veze s naručiteljem prijevoza, to je viša sila za koju se mora čekati da prođe, 10-15 dana ili koliko već odrede kineske vlasti
Lol…
Mislio sam da samo drukate, al ocito, osim drukanja, nemate ni pojma o shippingu…
Pa u prosloj godini je objavljeno barem 100 clanaka o tome kako port congestion pozitivno utjece na vozarine…
Ostavite se corava posla, nije shipping za vas…
”Despite a softening of global demand, port congestion will keep shipping rates higher than they were before COVID-19.”
“Port congestion, particularly in the U.S., is among the biggest reasons container rates remain elevated”
Lol…
Mislio sam da samo drukate, al ocito, osim drukanja, nemate ni pojma o shippingu…
Pa u prosloj godini je objavljeno barem 100 clanaka o tome kako port congestion pozitivno utjece na vozarine…
”Despite a softening of global demand, port congestion will keep shipping rates higher than they were before COVID-19.”
smijurija, niti jedan link ne radi 😆
Lol…
Lol…
smijurija, niti jedan link ne radi 😆
Istina😀😀😀
Nisam ja kriv sto forum ne funkcionira…
Kad stisnete funkciju “Odgovori” i kopirate linkove u pretrazivac linkovi prorade…bar meni
Dok vani valovito na brodarima nasa perjanica je konstanta kako krene tako i zavrsi, zato kad upali raketni pogon ima da preskoci sve ove inozemne. Ok dosta sale, izgleda da je crno more “minirano” a to znaci l. Odesa ce biti zatvorena… Prijevoz ce se povecati prema i od amerike jer tko ce riskirati u minsko polje… Ocekujemo raketni pogon i nikad vecu zaradu sto u 2022…covid, rat, inflacija… sto je iduce?
Strateški plan bi trebao biti 2 novogradnje i 6-10 polovnih supramaxa, Handysize, kamsarmaxa.
Što prije u kupnju polovnih da ne bi previše porasle cijene.
Primjeri prilika su:
Mandarin Fortune 57k 2008 14 m$ BWTS fitted
Mandarin Sky 57 k 2009 14.5 m$ BWTS fitted
Atlantic Mexico 56.697 2011 17.5 m$
Na tržištu od cca 30.000 $ dnevno.