The Baltic Exchange Dry Index slumped 4.5% to 1,570 on Wednesday, its lowest since February 2021, extending losses for a ninth straight session, amid weaker seasonal demand across all vessel segments. The capesize index, which tracks iron ore and coal cargos of 150,000-tonnes, plunged 6.8% to 1,226, its lowest since mid-February last year; and the panamax index which tracks cargoes of about 60,000 to 70,000 tonnes of coal and grains, slipped 5.8% to its lowest since April at 2,095. Among smaller vessels, the supramax index shed 28 points to 1,812. source: Baltic Exchange
to je od jučer, vidjet ćemo danas hoće li pad napokon stati?!
Sve to se odmah odrazi na trgovanje
ATPL raste !!!
dok ove bezvezne dionice kao Adris, Ericsson, Span, Valamr padaju 😀
vozarine i psihološki efekt je takav, da svi znamo, pa i kolega forumaš, da ATPL mora 10% dolje.
ovo se zove druk…doduše i vjerujem u to
Dobro je danas bilo prodat po jeftino jer vec sutra mozes po skuplje a to je glupo. Neki su zalutali u brodare cini se ili su dobili dionice na poklon od nekoga…
Je i meni se čini da ovdje mnogi čekaju u redu za kupnju, a roba ne dolazi.
Rasprodalo se sto se imalo za rasprodati i sad će u ovisnosti o trzistu biti još pokoji kandidat, al ne vjerujem da će se bacati tisućice po bidu. Barem se nadam da neće.
Rasprodaja preko bare ima vise veze sa tamošnjim sentimentom i porastu nesklonosti riziku nego brodskim findamentima pogotovo kada se ima u vidu struktura brodovlja atlantske kojoj pad Capeova izravno ne šteti.
Vjdjet ćemo sto donose nadolazeći tjedni no sve vise mi se cini da je dosta ulagaca u ATPL svjesno omjera rizika gubitka i potencijalne zarade i da razumiju da je na ovim razinama cijene potencijal zarade veći od mogućnosti gubitka. Al ajmo promatrat….
Je i meni se čini da ovdje mnogi čekaju u redu za kupnju, a roba ne dolazi.
Da. Upravu ste. Mnogi čekaju na kupnji ali će ih sve više biti i na prodaji kada tvrdoglavost popusti.
Promatrajmo…
Bdi i dalje pada, sad je na 1391..
Danas pad na 1343…
BDI postovi su za temu BDI…
Jučer, 25.01.,je trebala biti sjednica Upravnog Odbora.
Nema nikakve obavijesti na burzi…?