EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vidi se po trgovanju da nema snage/volje za nastavak rasta. zato očekujem stagnaciju cijene i stabilizaciju oko 400 kn do fin.izvješća pa ćemo onda znati idemo li gore ili dolje

budapest !

Prodao danas sav ATPL, meni dosta. Sretno kupcima.

Ignore: KressoM, delux

avax10, 14.06.2021. u 10:46

Prodao danas sav ATPL, meni dosta. Sretno kupcima.

RESPECT!

Treba poštovati 15-godisnje iskustvo!

[i]Freedom' just another word for nothing left to lose[/i]

BudFox3, 14.06.2021. u 00:29

Kako sam i ocekivao, nitko ne zna ili ne smije reci P/E ili dug/EBITDA ili dug/kapital itd.

Kad Vi izracunate forward fumdamente (2021.) za TPNG ja cu izracunat za ATPL…posteno?

Rastimo zajedno...

prenaglo je atpl porasla pod pretpostavkom odličnih rezultata za 2q…zato očekujem smirivanje cijene i vraćanje cijene na oko 390-400 kn dok se ne vidi što donosi FI

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Previse se bavite kratkorocnim predvidjanjima kretanja cijene.

Ono sto je ovdje bitno je koliko ce kostati firma kad 2022 napravi 250-300 mil dobiti.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Ocekujete vi svi jeftiniji dokup ali iz dana u dan vam je i kupnja sve skuplja. Prosjecan bdi 2021 ce biti minimalno 2500, a 2022 i 2023 ce biti preko 3500, nema novogradnje, bit ce unistavanja, a potraznja sve bolja. Ovdje ce se gledati dvogodisnji rast, cak ni porez necete trebati platiti ;).

Sredinom veljače je počela(i nastavlja se u ožujku, travnju, svibnju, lipnju) najveća prilika u povijesti Atlantske za super jeftino poduplavanje flote, tj.skok s 12 na 24 broda u kratkom vremenu(cca 6 mjeseci).

To se je moglo napraviti sa samo 100-njak mil usd kredita ili sa 100%-im lizingom. I prethodna refinanciranja brodova AP su napravljena sa 100%-im lizingom, tj.bez učešća same AP.

Stotine brodova od 28.000(handysize-type Imabari),drugih handy, do supri, je Prodano za cijene od 7-12 mil $, g. 2007-2013.

Post-panamaxa cca 93.000 dwt 2010-2013.za 11-15 mil $,dobar dio s BWTS fitted i prošlim SS i DD.

Sve to na dobrim vozarina ma od 20-30k i odličnim outlook-om za 2021-24.

Rezultat na današnji dan 15.6.2021. je Nula brodova umjesto 10-12 dodatnih brodova.

Nadalje, potencijal ATPL je trenutno puno puno iznad 500 kn, zbog nedostatka novogradnje sljedece dvije godine cemo gledati i vise vozarine nego sto su sad, a sad su predobre.

Samo sacekajmo FI za Q2.

Nakon njega ce mnogi cekaoci CnB biti pametniji.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

kicancro, 16.06.2021. u 11:22

Nadalje, potencijal ATPL je trenutno puno puno iznad 500 kn, zbog nedostatka novogradnje sljedece dvije godine cemo gledati i vise vozarine nego sto su sad, a sad su predobre.

Samo neka raste iako sam ja izašao neki dan oko 425, ali nastavkom rasta ATPL generirat će se novi keš što je dobro za burzu u cjelini.

Ignore: KressoM, delux

Pa nek mi netko veli da se trejd na ovoj dionici ne isplati.

New Report

Close