ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.11.2024. u 01:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

e moj gardist,

ovakav odgovori bi mi mogla dati i moja mala od 7 godina …. sorry, ali znaš što sam te pitao, kad već navodiš neki target, onda objasni računicu. atpl bi morala porasti više od 200 % da dođe do tvojeg "targeta" što smatram ozbiljnom gluposti. još jednom, sorry, ne želim te vrijeđati, ali daj neke argumente. vidiš da ovdje ima početnika, ne možeš samo lupiti neku cifru, k tome i 200 % višu od trenutne, bez vremenskog perioda i sl.

tržište brodara je nepredvidljivo uz današnje globalno stanje. vozarine znamo gdje su, tako da je tvoj "target" jako ….. zanimljiv ….

Ovo je dionica za macane vične burzi, početnici nek uče zanat na HT, ADRS i sl. (manji rizik, manja dobit/gubitak), dok ovdje nauče ostati će bez gaća, jer su ovce u nekoliko puta ošišane na ATPL
Ako hočeš mogu ti odgovoriti u Kormilarskom stilu, sorry zeznuo sam se, moj je target 125, jesi li zadovljan?
[/quote]
Sve ovisi kakav ste tip investitora, jeste li spremni biti u dionici godinu, dvije, pet, ili dan dva i nešto probati zavrtiti. Osobno , smatram ( za mene) je puno bolja prva opcija, nakon što detaljno proučim tvrtku, jer sam nevješt u kratkoročnom prognoziranju kretanja cijena dionica.Smatram da su trenutno ATPL i Jdpl tvrtke u koje se može uložiti po 5 % portfelja, a kroz neko izvjesno vrijeme od 3-5 godina je po mene realno očekivati povečanje cijene od 50ak % unutar toga vremena, jer to je ipak dug period, koji bi mogao malo promjeniti brodarsku klimu, a i dosta je loših vijesti več upisano renutan rad brodarskih kompanija.

NE posjedujem niti ATPL niti JDPL i ovaj post ne predstavlja nagovor na kupoprodaju tih dionica

@Kolega Reisman, Ja bi vam predložio da posjetite Atlansku u Dubrovniku, da idete direktno do uprave, do glavnih ljudi i da malo sa njima porazgovarate o općenito svim stvarima koje vas interesiraju. Oni nisu pali s Marsa, kao ni sedam novogradnji koje dolaze i kao cijela kompanija koja ima glavu i rep. U nogometnom žargonu oni su Real a ne dinamo ili hajduk da ne uvrijedim naše klubove ali to je realnost. Oni nisu smotani i znaju stvarati svoje pozicije i veze koje život znače. Ponekad neka dobra orada na žaru i vrhunski plavac u nekom vrhunskom Du restoranu donesu više dobrih ugovora nego sva pusta nauka u sektoru. Gospari jednostavno znaju i nisu stvorili ovu firmu za isisat dobit i bris već za malo dulje razdoblje. I da li ste čuli neku aferu vezanu za njih, da li ste čuli da je ijedan jadni političar bio zaposlen u Atlanskoj i za to primao plaću a da nije ništa radio i da je dolazio samo po plaću. Kad su preživjeli od 2008 do danas znači da nekog boga znaju što mi neznamo da znaju. Dionica vam do petka ide na 417 kuna. Drugi tjedan -5%. Želim vam puno zdravlja, sreće i dobiti. Pozdrav.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

što je firma bolja to će veliki brat imati veći poriv da je što više obori,kako bi njegov ulog na niskim granama bio opravdan.nitko nije rekao da je firma profesionalna,ali cijena na burzi ne odražava stvarno stanje stvari nego se kreće iz jednog pretjerivanja u drugo…

što je firma bolja to će veliki brat imati veći poriv da je što više obori,kako bi njegov ulog na niskim granama bio opravdan.nitko nije rekao da je firma profesionalna,ali cijena na burzi ne odražava stvarno stanje stvari nego se kreće iz jednog pretjerivanja u drugo…

I u kojoj smo fazi "pretjerivanja" trenutno?

Moji momci, ako okrenete prvu stranicu ove teme i vidite da su se znančeva 3 dokumenta otvorila i pogledala 2500 puta, a da se danas neki dobar dokument otvori i pogleda cca. 70-100 puta, to vam sve govori. Džaba vam svi izračuni i tehničke analize. Na tržištu je toliko manje ulagača i novaca, pa vi sada računajte do mile volje!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Moji momci, ako okrenete prvu stranicu ove teme i vidite da su se znančeva 3 dokumenta otvorila i pogledala 2500 puta, a da se danas neki dobar dokument otvori i pogleda cca. 70-100 puta, to vam sve govori. Džaba vam svi izračuni i tehničke analize. Na tržištu je toliko manje ulagača i novaca, pa vi sada računajte do mile volje!

Kolega , morate uzeti u obzir koliko su vremena ti dokumenti imali da budu otvoreni 2500 puta.

Reisman gugi, samo nastavi!

Po novim nickovima bih rekao upravo suprotno, da je sve više novih ulagača koji neznaju ni dokument otvoriti! [lol]

Evo projekcija kretanja BDI-ja do 2032 g. Svjetsko gospodarstvo, rast i pad to redovito prati. Datumi vrhova i dna se možda ne poklapaju sa stvarnim ali sa malim pomicanjem grafa lijevo ili desno dobijete pravu sliku. Ovaj graf će vas demantirati uz dužno poštovanje kao stvoritelja ovog Topica, novac nije ispario, ima se novca i kad bull krene, ta informacija ljudima na subatomskoj razini napravi mali dar mar i dobijete novu vojsku malih ulagača koji se uklope u tok priloženog dijagrama.
Vaš link
Budite sigurni da su već svi značajno smanjili svoje targete zbog padova i možda prilika koje su propustili, tako da će smjena dioničara proći bezbolno. Tko ostane i proživi još jedno dno što neizbježno čeka nove kanidate taj će 2016-17 pobrati vrhnje za sebe i djecu. Navegavanje je uistinu kruh sa sedam kora kako za pomorce tako i za dioničare.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

http://zse.hr/default.aspx?id=37770

imaocima dionice se ovo ne lovi uha…bilo je price i o dnevnim volumenima …ako netko i skuplja onda sigurno ne laprda po cjele dane po forumu…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

…Ovaj graf će vas demantirati uz dužno poštovanje kao stvoritelja ovog Topica, novac nije ispario…

Kako misliš, novac nije ispario!? Još nedavno, imaoc 100 dionica ATPL je imao u džepu 350.000 kn. Sada, taj isti imaoc 100 dionica ATPL ima u džepu 40.000 kn. Gdje je nestalo 310.000 kn?

New Report

Close