APEX OMEGA – Novi dionički fond!

Naslovnica Forum Gospodarstvo i financije Investicijski fondovi APEX OMEGA – Novi dionički fond!

Prije nekoliko dana u Poslovnom dnevniku je izišlo priopćenje za javnost u kojemu se navodi da je osnovan novi dionički fond Apex Omega.
Ukratko rečeno FOND će ulaganja bazirati osim na našim tržištima (pri tome mislim na regiju) na daleka brzorastuća tržišta (Rusija i novonastale države,Azija,Južna Amerika) koja su teško dostupna pojedinačnim ulagateljima. Ne znam hoće li biti free ulazna naknada, ali znam da se optimalan period ulaganja procjenjuje na tri i više godina.
Dok u narednom periodu budemo detaljnije upoznati s načinom i spektrom ulaganja, ajmo iznijeti mišljenje o sve učestalijem rađanju novih fondova.
Mislim da su ovi koji su ušli u proteklom razdoblju (pola godine) izabrali prilično loš tajming, evo Apex Omega nam dolazi nakon nekoliko jačih burzovnih korekcija i nadam se da će biti predvodnik pozitivnog vala.

"..Tko ništa nije proživio, ne smije me savjetovati.." (Sofoklo)

Slažem se da je ovo loše vrijeme za nove fondove. Evo, OTP indeksni koji je počeo s radom 27.12.2007. dosad je već 4,62 % u minusu. A kad fond starta jako loše, investitori su nepovjerljivi prema njemu i treba mu puno više vremena da se dokaže. Uostalom mislim da na našem tržištu i inače ima previše fondova. Koliko ih je uopće otvoreno u zadnjih godinu dana? Tko će ulagati u sve njih? Bilo bi lijepo da netko posloži listu svih fondova prema vrijednosti imovine, da usporedimo. Mislim da ima fondova koji upravljaju sa svega 10-ak milijuna kuna i bolje bi bilo da se ugase.

Čini mi se da je danas na tržištu kapitala 32 dionička fonda uključujući i ona dva zatvorenog tipa.
Nadam se da su prošla korektivna kretanja te da bi pozitivni val mogao pogurati i Apex.
Ako netko nađe strukturu ulaganja na netu neka je stavi tu, da malo prokomentiramo.
[thumbsup]

"..Tko ništa nije proživio, ne smije me savjetovati.." (Sofoklo)

New Report

Close