Anton Tus: Jeftinije je biti u NATO-u nego izvan njega (objavljeno 19.03.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Anton Tus: Jeftinije je biti u NATO-u nego izvan njega (objavljeno 19.03.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kao i uvijek imam par pitanja.
Kako to da nam se ne isplati imati samostalnu vojsku ( koja bi bila jamac našoj sigurnosti ) a isplati nam se imati skupu vojsku unutar Nato-a?
Drugo pitanje.
Kako to da nam g.Tus govori da nećemo morati slati vojnike u misije u druge zemlje ( poput Iraka ) kad već sad ( iako nismo zemlja članica Nato-a ) imamo vojnike u Afganistanu?
I treće pitanje.
Kako to nam se ne isplati imati samostalnu vojsku ( jer smo u nestabilnom okruženju ) ali bi to imalo rezona kad bi smo bili u poziciji Luxemburga? Pa valjda baš u tom slučaju ne bi smo trebali ulagati u vojsku jer bi bili okruženi civiliziranim zemljama.
I naravno pitanje svih pitanja.
Zašto se ne raspiše referendum o priključenju Nato-u? Zar još jedna prijevara građana Hrvatske?

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Toliko pitanja a nisi se potrudio ni za najosnovije informirati. Imaju li sve članice NATO-a obavezu slati vojnike u Irak? Nemaju, kao što vidimo. Većina nije tamo. Što se Afganistana tiče, tamo se nalazi čak i jedna neutralna Švedska, pa zašto ne bi i Hrvatska. Tako funkcioniraju civilizirane države!

New Report

Close