Analiza: Mirovinci povukli dio novca iz domaćih fondova i financiraju strane zemlje

Naslovnica Forum Komentari članaka Analiza: Mirovinci povukli dio novca iz domaćih fondova i financiraju strane zemlje

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

još jedan pucanj u prazno ali svejedno svaka čast Tomice

Heaven or Las Vegas

A šta bi htjeli.Da se uloži u hrvatske dionice,pa da im cijena skoći.Što bude niže cijene lakše će nas kupiti.Tragično da nas ruše sa našim novcima.Ovo je okupacija u u 27.slika.Strancima dati na upravljanje mirovinske fondove je teška
veleizdaja.A sve u ime demokracije.

Skidam kapu gospodine Petrov. Ako je ovo sve točno, onda je to slučaj za Hanfu, ali prije svega za Vladu RH koja bi trebala strogo kazniti ovakvo ponašanje u vrijeme najžeće svjetske financijske krize.
Ne napravi li Vlada ništa po tom pitanju treba i nju smijeniti.

HAnfa i Vlada i mirovinski fondovi………….sve je to jedna cjelina!……Nažalost.

Uhljebe na ulicu!!!!!

Mirovinski fondovi bi trebali barem rasprodat pola državnih obveznica i sa tih 7 miljardi kuna pogurat hrvatske dionice kako bi pružili još jednu šansu svim našim investitorima da sa plusom rasprodaju portfelj i zasluženo odu na odmor nakon ovako iscrpljujuće godine!

I Love the Smell of Profits in the Morning!

Moj naklon jednom od rijetkih pravih, normalnih i poštenih novinara. Svaka čast, bez obzira hoće li članak izazvati reakcije “velikh” ili ne.

Surround all arround when it hits the ground

Pa koje i čije, hebene obveznice se sad isplati kupiti u inozemstvu- nek mi netko stručan i savjestan- odgovori?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Pozdrav

Tomislave, da nisu možda kupnjom stranjskih obevznica – plaćali dospjele vruće " DUGOVE"?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

– logično je da su ulagali u strane obveznice. U toku je drastično rezanje kamatnih stopa od čega bi najveću korist imati obveznice. Puno logičnije nego ulaganje u ciklične industrije u trenutku kada svi predviđaju dugu globalnu recesiju.
– pretpostavka da OMF-ovi ne ulažu u novčane fondove je pogrešna (struktura ulaganje je na stranicama fondova)
– što je veće petljanje države i regulatora to će se burza sporije oporavljati

Nisam skužio što bi to sada trebala raditi HANFA, narediti mirovinskim fondovima da kupuju Brestovac, Todine firme,
Zdenku, Magmu jer bi to učinilo ostale igrače na burzi sretnijim. Možde bi im trebali narediti da ulažu u ove volatilnije dionice, kako bi naši day traderi pokrili gubike. Ako regulator može narediti fondovima da kupuju dionice, onda prepostavljam država može sutra natjerati i sve nas druge da investiramo. To smo već imali, zvalo se samodoprinos i nije radilo.

Ako Vlada RH želi pomoći tržištu kapitala onda to može uraditi vrlo lako i efikasno. Treba se prestati zaduživati kod firmi i građana. Amarikanci svojim građanima daju stimulativni tax rabat, a ja nisam još primio povrat poreza. Rasterećenje bi naše firme učinilo puno primamljivijim ne samo mirovincima nego i stranom kapitalu. U ovakvim vremenima kada je zaduženost jedan od presudnih faktora za svaku investicijsku odluku, država koja se kreditira na teret firmi i građana je stvarno bizaran slučaj.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

svaka čast – hrabro,samo tako nastavi

New Report

Close