Američka kuća odbila 700 milijardi dolara vrijedan plan spasa

Naslovnica Forum Komentari članaka Američka kuća odbila 700 milijardi dolara vrijedan plan spasa

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Klasičan primjer ‘copy paste’ novinarstva, a da onaj koji se potpisuje (pardon, prepisuje, kopira) nema pojma o ćemu se tu radi i što piše.
Američka kuća!!???
Kakva američka kuća ili Kuća? Bijela, Žuta, Kuća slavnih?? Gospodine Petrov, kada Amerikanci napišu House, a radi se o politici i glasovanju, a ne tiće se zgrade na ulici Pennsylvania 1600 – misle na House of Representatives. To je u prijevodu Predstavnički ili donji dom Kongresa SAD. Kongres vam je nacionalni parlament. Inače, svaka tamošnja država (ima ih znate 50) ima svoj Kongres, ali to su državni. To je kao u nas odnos Sabor i županijske skupštine.
Urednici, dajte molim vas radite malo svoj posao… Ovo je grozno! A radi se o najvažnijoj vijesti dana u svijetu. Uuu, kakav vaš blam.

Ovo s kućom je zaista maestralno! Dobro sam se nasmijao.
Kakav forum – takvi valjda i “komentatori”.

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

[lol] [lol] [lol]

Ipak što me nasmijalo do suza je što u tekstu kuća piše velikim slovom "američka Kuća".

To se zove doslovno prenošenje informacije.

Jasno ameri za ime donjeg dom koriste skraćenicu House koju fala bogu tada pišu velikim slovom ( da ne bi neki njihov Petrov istu zamjenio s kućama koje su sada često na bubnju [wink]).

Primjer educiranosti naših novinara …

A ispod teksta reklama:
Niste pretplatnik? Instinkt nije dovoljan! Pretplatite se sada! Poslovni dnevnik

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

tomislave, ne znam zašto se date tako trošiti, pa imate 14 tekstova samo s današnjim datumom, a sve više-manje ništa, prepričavanje i prevođenje vijesti i tabica, to bi mogao svaki početnik u redakciji raditi. ne kužim zašto vam ne daju da se koncentrirate na ono što drugi ne znaju, jedan pravi komentar svaki dan bio bi puno vrjedniji od ove hiperprodukcije.

Kolega Bauer, hvala što ste me educirali. [thumbsup]

Zamislite da je naslov: "Donji dom američkog nacionalnog parlamenta nije odobrio 700 milijardi američkih dolara vrijedan plan spasa". Pa ne bi stalo u dva reda naslova.

Kolega gorgija, u ponedjeljak smo na portalu poslovni.hr radili samo dvojica. Posao mi nije trošiti 7-8 sati da bih napisao jedan pravi komentar, nego prenositi vijesti s globalnog tržišta. Nekada doslovno prevedem, nekada napravim kompilaciju vijesti sa nekoliko inozemnih portala. Uostalom, kada nešto komentiram i u komentaru napišem nešto što se nekome od čitatelja ne sviđa, onda mi taj netko (čitatelj) razbije prozor, zar ne?

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

@ tpetrov

dajte pogledajte koliko je sati za Boga miloga. [lol]
Mislim, ne mogu ni ja spavat zbog krize, al ne valja to….

...ladies and gentlemen....AC/DC

Što ti imaš protiv foruma čvarki?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ovdje upišite svoj komentar…

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Što ti imaš čvarki protiv foruma?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Uostalom, kada nešto komentiram i u komentaru napišem nešto što se nekome od čitatelja ne sviđa, onda mi taj netko (čitatelj) razbije prozor, zar ne?

ma zapravo i slutio sam da je takav razlog. točno, zašto bi se itko pri zdravoj pameti izlagao vrijedjanju i agresiji kad može obavljati neki neutralan posao? pisanje je u hrvatskoj ionako postalo stvar hormonske histerije a ne intelekta [yawn] pogotovo u medijima koji imaju ovakve forume.

New Report

Close