Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Albanija strancima nudi kvadrat zemljišta za 1 euro (objavljeno 17.08.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Albanija strancima nudi kvadrat zemljišta za 1 euro (objavljeno 17.08.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ni ovi nisu baš pametni (kao ni mi), samo tako podijeliti ono što najviše vrijedi i jedini neobnovljivi resurs-zemlju. Bolje bi bilo da su cijelu zemlju prodali (u komadu) europskoj zajednici pa se nebi morali mučiti s pojedinačnom prodajom. Dobili bi par miliona eura i riješili se svih briga oko vođenja države i ekonomije. Brigu bi preuzeo netko drugi a oni bi samo radili što im se kaže. Ovaj članak me podsjeća na jedan stari vic vezan za Albaniju u kojem su došli na ideju da sa svojim jednim tenkom napadnu SAD i kada izgube rat SAD će ih pokoriti i bit će im znatno bolje negoli što je tada bilo. Žalosno

Pssssst [smiley11] Moram se nakupovati zemlje. Još kad bi HR promjenio zakon da legalno u albaniji mogu kupiti zemlju 🙂 A ništa shorat ćemo ako neće biti drugog načina 😉

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

ne znam zašto mislite da zemlja najviše vrijedi, a koliko znam ona je obnovljiv resurs, time se bave agrikulturni stručnjaci.

mene više žalosti da se kod nas kao vrijednost smatraju livade i kojekakve često ružne i nekvalitetne kućerine, a nikakva vrijednost se ne nalazi u znanju, obrazovanju i poslovnim prilikama.

za mene zemlja vrijedi kao preostor na kojem će se organizirati efikasno gospodarstvo i time uspješno društvo. zato pozdravljam dodjelu zemlje, i u varaždinu i u albaniji!

Ha ha stari pobrkao si lončiće 😉 Zemlja vrijedi onoliko, koliko je okarakterizira detaljni urbanistički plan. Stari kupiš sada pašnjak uz more, do kojeg nemreš doći jer nema cestu. Ostaviš da skuplja korov. Krene privatizacija, kupuješ tvrtke. Kad se to sve slegne kreće gradnja cesti i bla bla.. Tako sam kupovao i Viadukt po 30 kuna. Nisu onda imali ni na kraj pameti gradnju nekakvih dionica autocesta, ali je uvijek postojala mogučnost 😉 A ja volim ulagati u mogučnosti i pratiti milijarde 😉 Pozdrav.

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

to što ste spomenuli kod nas itekako funkcionira i unosan je biznis, no kod nas je i pljačkanje banaka te razni oblici gospodarskog kriminala unosan biznis.

ja govorim o zakonitim kategorijama poslovnih mogućnosti a ne o formulama za unosno kršenje zakona.

[smiley8] O ćemu Vi to? Kriminal? Što ne mogu imati 1/1 zemljište u Albaniji?

kupnja zemlje u špekulativne svrhe sama po sebi nije kriminal, no dobivanje povjerljivih informacija iz tijela koja odlučuju o urbanističkom planu, te izravan utjecaj na mijenjanje plana čisti je kriminal, kod nas razgranat a potpuno nekažnjen…

Ja stvarno ne znam što bi napisao [smiley9] Bio sam u Albaniji i vidio sam neke stvari koje mi na prvu nisu baš bile razumljive. Kasnije prorade klikeri. Ako nešto istražujete ili sumnjate, pogledajte na fiminom forum pod Albanija. Da se sad ne bi ponavljao. Onda se pretplatite na neki servis koji pruža satelitske snimke i sami donesite zaključke. A mogu Vam i ja poslati kakve slike iz Albanije. Toliko..

općenito razglabanje molim nemojte shvaćati osobno. ako ste uspješni u trgovanju zemljom i pritom se ne služite aktivnostima koje sam naveo u prethodnom postu, svaka čast.

ja sam spominjao generalno da su zemlje u kojima je glavna poslovna mogućnost “kombinatorika zemljištem” siromašne i jadne.

Ok. Ovo će mi biti prva kupovina zemljišta u životu. Ako uopće budem kupio ili imao priliku [smiley8]

Naravno ako ocijenim da je to bolja investicija od kupovine zemlje u Ukrajni 😉 Ono tamo mi se jaaako sviđa. Predviđam Ukrajni gospodarsko čudo.Plovni put im je strašan, imaju nuklearke a zemlja plodna.. Neću pisati na što aludiram 😉 Pozdrav

New Report

Close