‘Ako će država plaćati dva radna dana, a poslodavac tri, to bii mogao biti spas za tvrtke u problemima’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Ako će država plaćati dva radna dana, a poslodavac tri, to bii mogao biti spas za tvrtke u problemima’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

On je strucnjak za trziste rada al nema pojma da li je slicna mjera dala negdje rezultata u svijetu?! A nije bilo sanse da ugugla pojmove pa se pokusa informirati, barem nestrucno?

Drzava ce iz carobnog cupa, trljanjem i zazivanjem Aladdina, izvuci novac za ovakvu mjeru?! I bankrotirana Hrvatska ce se kao prva u svijetu izvuci iz krize ne radeci nista ili radeci polovinu uobicajenog radnog vremena? Hebeno su produktivni ti Hrvati kad uspiju u pola sata rijesiti posao za koji recimo nazadnim Nijemcima treba barem sat vremena u prosjeku.

Nego, vidim da lika privlace ovce i cobanjenje, pa hajde nek se lijepo preseli na Velebit, Durmitor il neki drugi lokalno-regionalni vrh pa drzi tamo predavanja o prduktivnosti ovcicama runenim. Neka im pokusa predloziti za mjeru ustede tipa, npr. da. ovcice jedu samo cetiri dana u tjednu, a tri da gladuju. Bas me zanima sto ce mu zenska celjad na taj prijedlog izblejati, a posebno kako ce ovnovi na prijedlog reagirati?

Ovo će opet biti pogodovanje pogodnima i preljevanje novca iz drzavnog proracuna u privatne đepove. Primjer Varteksa.. drzava oprostila (sda govorim napamet brojke) 270 miljuna kuna duga i onda Varteks odjednom ima 60 miljuna kuna dobiti. I kladim se da takvih primjera “pranja novca” pod krinkom “očuvanja radnih mjesta” ima bezbroj. Firmi se ispostave fiktivni računi i eto.. “firma u problemima”, i hop… ljepo država sa našim novcima daje šakom i kapom. Ako netko zapadne u probleme, zna se… uzmi kredit ako vjeruješ da ćeš se izvući, ako ne, stečaj. Gotova priča.

bambam99
“Ako netko zapadne u probleme, zna se… uzmi kredit ako vjeruješ da ćeš se izvući, ako ne, stečaj. Gotova priča.”
Nije tako: predstečaj je dokazano bolji za vjerovnike od stačaja. Vjerovnik se teško može naplatiti u stečaju, i u spomenutom slučaju Varteks. Vlasniku Peveca je krivo što je bio žrtva stečaja…

Najbolje da drzava placa svih 5 radnih dana, pa ce se svi spasiti!

Ako ovo nije put u komunizam, onda ne znam šta je.

Nije to, da se razumijemo, nova ideja. To je isto što i subvencija “posrnuloj industriji”, samo će kriterij za distribuciju novca toj “posrnuloj industriji” biti broj radnika, a ne procjena “strateške važnosti” subvencionirane firme.

Ostaje pitanje, naravno, otkud novac za to i čemu? Čemu otimati od onih koji ne ovise o nikome i zdravo posluju, i spašavati one koji se ne mogu spasiti?

To je samo produžavanje agonije do sljedećih izbora, ništa više.

So nitko ne govori gdje (od koga) će država uzeti novac da to plaća!? Ako je netko privatnik,isto kao i direktori i uprave državnih poduzeća moraju vlastitom imovinom jamčiti uspješno poslovanje firme. Ne kao do sada, pokradu, rasprodaju, unište i onda upada Linić, otpiše dugove i poklanja pajdašu “očiščenu” firmu koju su radnici Varteksa uz minimalac i Konzuma uz 2900 kuna za 200 sati rada mjesečno morali dati da se spašava ono što su mafijaši opeljušili![emo_mrgud]

Pa takve uvijete “Konzumanija” već uživa GODINAMAAAA. Koliko ono duguje državi i koliko je dobio bespovratnih i subvencioniranih sredstava ?

Ako će država plaćati dva radna dana, a poslodavac tri, to bi mogao biti spas za tvrtke u problemima’

Najbolje bi bilo da nam se Država skine s grbače.
Tako da smanji poreze 50 %.
Od kud državi novaca da plaća ta dva dana ?
Uzet će uspješnima i dati neuspješnim , neznalicama , zgubidanima , ljenčinama i neradnicima.

.

New Report

Close