“Agrokoru treba milijarda eura, a to mu neće dati nijedna banka”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Agrokoru treba milijarda eura, a to mu neće dati nijedna banka”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatska još uvijek nije prošla pravu tranziciju iz socijalizma u kapitalizam. Umjesto jednopartijskog socijalizma dobili smo višepartijski socijalizam. Gotovo sve u gospodarstvu odvija se na sličan način kao i nekad. Istina, bilo je privatizacija, ima novostvorenih firmi, ide se prema kapitalizmu, ali vrlo, vrlo sporo. Glavnina gospodarstva još uvijek je u državnim rukama. Bilo bi logično da se ne privatiziraju elektroenergetska mreža, šume, vode, željeznička mreža, ali da se gotovo sve ostalo prenese u ruke privatnih poduzetnika. Trebamo ići u smjeru zapadnih ekonomija. Naši mladi ljudi, uostalom, ne iseljavaju se u Sjevernu Koreju, ili na Kubu, nego tamo gdje je kapital u privatnim rukama, u zemlje koje su davno ostvarile kapitalizam i demokraciju. Država treba stvoriti odgovarajuće okvire da bi gospodarstvo moglo napredovati. Ja se zalažem za kapitalizam švedskog tipa, koji se profesionalno odnosi prema stvaranju viška vrijednosti, ali kad se taj višak stvori, onda se to na socijaldemokratski način podijeli tako da svi ljudi osjete dobrobit takvog sistema.

Sve klaun do klauna, neznalice i šarlatani, treba im oduzeti te profesorske titule i zabraniti pričanje na temu ekonomije.

Nek se bave ovcama, odakle su i došli.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Pitanje je koliko moš zaraditi na prihodu od cca. 50 milijardi . Ali ispustit ovo iz HR ruku treba biti diletant da ne kažem što god gore .
Možda da se udruže mirovinski fondovi HR i SLO.
Inače bi trebali puno bolje surađivati HR i SLO.

DAJ PET !!!

New Report

Close