Tonči Korunić se nastoji sada oprati od svega, (što me nimalo ne čudi), ali je iznio jednu neistinu.
Pa i vrapci na krovu znaju da je Interkapital praktički bio Agrokorova brokerska kuća.
To da oni nisu imali veze sa dionicam kompanija u sastavu Agrokora je prvoklasna laž.
Do sada su šutjeli, a sada kada je pokrenuta istraga ……………ispada kao: Nemoj mene, majke ti!
Ovo samo pokazuje koliko je opravdan zahtjev Adrisa glede osporavanja RollUp-a a u svezi kako iznosa tako i vremena stjecanja obveznica!
Sve me podsjeća na “The Shawshank Redemption” – svi zatvorenici su nevini.
Tzv. Nagodba se raspada kao kula od karata.
Sad je pitanje, da li je Plenkovićev ego toliko velik da će žrtvovati Vladu ili će ipak shvatiti da bez malih dioničara nema nagodbe??
Od početka se sve svodilo na pljačku malih u korist velikih, no stvari su se promijenile.
Mali su svakim danom sve veći, a veliki sve manji. Ako se uskoro nađemo na sredini i izjednačimo prava, ali i obveze onda za nagodbu ima nade, u suprotnom nagodba, ali i vlada idu u ropotarnicu povijesti.
Tonči Korunić se nastoji sada oprati od svega, (što me nimalo ne čudi), ali je iznio jednu neistinu.
Pa i vrapci na krovu znaju da je Interkapital praktički bio Agrokorova brokerska kuća.
To da oni nisu imali veze sa dionicam kompanija u sastavu Agrokora je prvoklasna laž.
Ne znam, ali sam uvjek mislio da je to za Akrokor radio Investco.
Meni je najbolja situacija s Ledom.
Nagodba ovisi medju ostalim i o nadzornom odboru. Jer Ledo se treba proglasiti insolventnim kroz jamstva.
Ako/kad to upravni napravi, nadzorni MORA potvrditi. Jer odluka nije valjana.
Statut kaze da Ledo mora imati barem 4 (od 7) clanova. Ako ima 4, svih 4 MORA glasati za tu odluku da bi bila pravovaljana.
Sada NO Ledo ima 3 clana.
I pitanje je kako ta tri clana misle.
J*b*te, nisam vidio ovakve borbe jos od Staljingrada.
http://zse.hr/default.aspx?id=83191
U vezi s nagodbom, Nadzorni odbor podržao je napore svih sudionika nagodbe, nastojanja Uprave Adris grupe i poduzete pravne radnje kako bi se na pravičan način riješio ovaj uistinu zahtjevan proces i zaštitili legitimni Adrisovi interesi
“Kad je, pak, riječ o troškovima pravnih i financijskih savjetnika, prema podacima s kraja ožujka oni su iznosili 321 milijun kuna od ukupno predviđenih oko pola milijarde kuna. Od toga je 110 milijuna kuna plaćeno za odvjetničko-pravne usluge, 37,5 milijuna kuna za usluge financijskih savjetnika, 159 milijuna kuna za savjetnike za restrukturiranje, 14 milijuna kuna za forenziku i druge usluge te 176,5 milijuna kuna za revizorske i porezne usluge. Prema neslužbenim informacijama, na troškove domaćih savjetnika, iz famozne Borg skupine, potrošeno je od 30 do 40 milijuna kuna, odnosno oko pet posto ukupnih troškova savjetnika.“
Aha, toliko su plaćeni od strane Agrokora, a koliko su još plaćeni od strane AlixPartnersa?
Fakture se šalju i Alix Partnersu i Agrokoru…
"Kad je, pak, riječ o troškovima pravnih i financijskih savjetnika, prema podacima s kraja ožujka oni su iznosili 321 milijun kuna od ukupno predviđenih oko pola milijarde kuna. Od toga je 110 milijuna kuna plaćeno za odvjetničko-pravne usluge, 37,5 milijuna kuna za usluge financijskih savjetnika, 159 milijuna kuna za savjetnike za restrukturiranje, 14 milijuna kuna za forenziku i druge usluge te 176,5 milijuna kuna za revizorske i porezne usluge. Prema neslužbenim informacijama, na troškove domaćih savjetnika, iz famozne Borg skupine, potrošeno je od 30 do 40 milijuna kuna, odnosno oko pet posto ukupnih troškova savjetnika."
Malo joj postotni račun ne ide izgleda.
@ecobarbar
Vjerojatno je računala na ukupno predviđeni iznos pa je onda tu negdje
Uprava i NO Adris dd -………….osiguranih založnim pravima na dionicama i drugim kvalitetnim instrumentima osiguranja plaćanja
Dionice su za njih i dalje najkvalitetniji instrument osiguranja………..Psi laju, a karavana ide!
U vezi s nagodbom, Nadzorni odbor podržao je napore svih sudionika nagodbe, nastojanja Uprave Adris grupe i poduzete pravne radnje kako bi se na pravičan način riješio ovaj uistinu zahtjevan proces i zaštitili legitimni Adrisovi interesi.
Pa ako ona u firmi tako izračunava marže, onda si ga jao firmi u kojoj ta radi. Uopće formulacija ” između 30 i 40 milijuna” je apsurdna, pa onda dijeliš kruške kroz jabuke i krivo formuliraš izjavu što dijeliš sa čime, i onda još fulaš u izračunu, jer je u končanici promašila za 60% (ako je 40 mln) ili na 20% (ako je 30 mln)…
I nije baš “tu negdje” 🙂