ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da li netko zna kad će izvješće? nisam nigdje našao!

A izvjesce je kao sad jako bitno?

Jel vi shvacate da se dogadja nesto sto se vrlo dugo nije dogodilo na domacem trzistu kapitala? Barem ne u ovakvim razmjerima. Nisu ovo tek price. Ovo je koliko ja shvacam jako ozbiljno i sve o cemu se pise vrlo vjerojatno. Tu nema mnogo filozofije. Ili si unutra, ili si vani. Od pametovanja sa strane, nikakve koristi.

Veliki je novac u igri, kao i tastine i moc. I svi imaju svoje interese, ukljucujuci i politiku. Ovdje kad pocnu frcati iskre, nastat ce takav vatromet, vjerojatno za anale lokalnih i regionalnih preuzimanja.

Investitori znaju kakav potencijal ima Adris te se ne bi iznenadio da se u igru uključi još netko jer trenutno ne postoji kvalitetnija a ujedno i najmanje rizična firma/dionica na ZSE. Znamo da krupni kapital ne voli rizične investicije a ako pogledamo fundamente kod Adrisa onda mi ova priča nevjerojatno miriši na preuzimanje Plive.(firma na vrhuncu na prekretnici gdje treba ubrizgati svježu krv za nastavak ekspanzije kao sada i kod Adrisa gdje je također firma sa puno love na računu sa neambicioznim i konzervativnim AV nasuprot “mlađim snagama” koje znaju kako oploditi kapital stvarajući veću vrijednost i za dioničare).[emo_smijesak]

sad ce svi reci da trolam…al molim te mi reci kakve ovo veze ima sa Plivom?, pogotovo sa strukturom dionicara?, AV dok ne proda, nema ADRIS-a i TOCKA!

realno napisano
http://www.seebiz.eu/zasto-vlahovic-u-ovom-trenutku-ne-zeli-prodati-adris-grupu/ar-122657/

po meni kad se adris još po malo razvije pojavit će se još jači kupac,ako nećemo
znati sami sačuvati portfelj adrisa.

Taj članak je pun gluposti i proizvoljnih zaključaka. Činjenice su sljedeće i lako se provjere uvidom u financijska izvješća objavljena na stranicama ZSE. Npr. posljednje desetljeće koje se spominje, za Adris stvari stoje ovako:
2004. godina Kapital i rezerve 3.938.981.000,00 kn
Dobit 768.429.000,00 kn
2014. godina Kapital i rezerve 9.100.208.958,00 kn
Dobit 351.306.937,00 kn
Cijenu dionice kroz to desetljeće uopće neću komentirati, ista je sada kao što je bila tada.
Moj zaključak je da je situacija i više nego zrela da dođe do promjena.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Evo, kolega vodač je pretočio moj zaključak sa riječi u brojke…pa sad neka dioničari budemo zadovoljni, naročito sa konzervativnim porastom cijene dionice kao i mizernim divkama do sad…nužno je potrebna “svježa krv”.[emo_smijesak]

Taj članak je pun gluposti i proizvoljnih zaključaka. Činjenice su sljedeće i lako se provjere uvidom u financijska izvješća objavljena na stranicama ZSE. Npr. posljednje desetljeće koje se spominje, za Adris stvari stoje ovako:
2004. godina Kapital i rezerve 3.938.981.000,00 kn
Dobit 768.429.000,00 kn
2014. godina Kapital i rezerve 9.100.208.958,00 kn
Dobit 351.306.937,00 kn
Cijenu dionice kroz to desetljeće uopće neću komentirati, ista je sada kao što je bila tada.
Moj zaključak je da je situacija i više nego zrela da dođe do promjena.

Moguće je da je seebiz Vlahovićev trbuhozborac i lijepo da postoji netko tko će eksplicirati njegove stavove. Međutim, u zadnjoj rečenici taj je vid razmišljanja doveden do apsurda.

“Sve dok ta ulaganja ne daju očekivane rezultate, teško je očekivati da će Adris u prodaju.”

Apsurd je u sljedećem – ako rezultati budu loši, dakle nikada se ni ne pojave, Adris nikada neće u prodaju.

Tu nema ekonomske logike.

Ovdje je, čak i na određenoj simboličkoj razini, sukob između kapitalista koje predvodi Plinio i samoupravog socijaliste Ante. Ovima prvima novac je važniji od društvene koristi (uvjetno rečeno, jer spaliti 100 milijuna kuna u obveznice Nexe nije društvena korist).

Ekonomska logika nalaže pobjedu kapitalističke opcije, ali u konačnici, nam kao malim dioničarima više je bitno da bitka počne, nego tko će u njoj pobijediti.

hasen je stigao, to ne može biti loše.

Slične postove je pisao na VERN-u na cijeni od 60 kuna.

A potpuno suprotne na DIOK-u na 30.

Vrhunski analitičar, lopina se može pokrit ušima… [emo_smijeh][emo_smijeh]

A rekao je da neće više pisati na forumu, to mi je nekako poznato, već je netko tako odlazio i vraćao se pedesetak puta.[emo_smijesak]
Naravno da mi nije intencija tjerati kolegu, dapače, neka piše, zabava je zagarantirana.

Nažalost, ćini se da se pogubilo sve novce na burzi pa se druka protiv svih dionica u HR, ako ga to veseli samo naprijed, premda mislim da ima stvari koje bi čovjeka više trebali veseliti.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovu pri;u je nemoguce zaustaviti, ovo se samo moze odgoditi al ne za dugo,adris ce dobit novu obitelj gdje ce se bolje osjecati ali i mi.

Ovaj Ivan se hvali kako je 2 godine analizirao adris, i u tih 2 godine svojom analzom uspio je propustiti rast dionice s 290 na evo sada 560kn. I nakon te super analize i propustene dobiti zakljucak je kako “adrs ne valja 🙂 “.

AV se moze obraniti jedino ako nade jaceg partnera od J&T i ponudi vecu cijenu od njih, sve u svemu jako dobro za male dionicare sto i pokazuje suplji ask.

...

Ovaj Ivan se hvali kako je 2 godine analizirao adris, i u tih 2 godine svojom analzom uspio je propustiti rast dionice s 290 na evo sada 560kn. I nakon te super analize i propustene dobiti zakljucak je kako "adrs ne valja 🙂 ".

AV se moze obraniti jedino ako nade jaceg partnera od J&T i ponudi vecu cijenu od njih, sve u svemu jako dobro za male dionicare sto i pokazuje suplji ask.

I još se usudi napisati to.
I još kaže da nema prodaje Adrisa ako g. Vlahušić tako ne odluči.
A ovaj ima manje od 25 % dionica. O Bože ..
Pa ljudi moji je li to moguće pa gdje je stara ekipa sa foruma, ovi mladi danas nisu za ništa, vjerujem da više igraju playstation i gledaju sapunice nego što proučavaju TK.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

uskoro razlika između r i p cca 200 kn …….

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close