Adris grupa pred odlukama o strateškom restrukturiranju i traženju partnerstva za TDR

Naslovnica Forum Komentari članaka Adris grupa pred odlukama o strateškom restrukturiranju i traženju partnerstva za TDR

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ova vijest je već nekoliko dana na netu, a nitko ne komentira, dok istovremeno nema dovoljno prostora za sve komentare na temu Hajduka, HNS-a i nogometnih huligana.
To dovoljno govori koliko smo primitivni i koncentrirani na nevažne stvari, a ono bitno za naš život prolazi pokraj nas.
Ova je vijest bitna jer pokazuje da je ADRIS, tj TDR organizacija koja zna poslovati samo u uvjetima zatvorenog tržišta i nepostojanja konkurencije. Kad su početkom devedestih uz pomoć tadašnjih političkih lidera (Gregurić, Mateša, Majdak,,,,,,,) privatizirali tvornicu TDR, ishodovali su zabranu uvoza cigareta. Nakon toga su uz pomć ZABE i Lukovića uništili tvornice u Zagrebu i Zadru. Ostali su jedini proizvođači cigareta u RH. Skoro dvadeset godina su bili monopolisti zaštićeni kao lički medvjed u šumi, a uz to su i cca 20% proizvodnje prodavali na crnom tržištu.
Sve je to prolazilo bez komentara jer su superbogatim budžetom za PR kupovali medije, političare, carinike i sl. E, a sada kada se tržište cigareta otvorilo i kad TDR treba poslovati u uvjetima u kojima već dvadeset godina posluje hrvatska prozvodnja, dakle bez ikakve zaštite, spremaju se prodati duhanski biznis i uzeti MILIJARDE i transferirati ih na svoje račune i račune svojih jataka i tajnih dioničara u porezne oaze diljem svijeta ili ih oprati novim naštimanim privatizacijama kao što je bila kupovina Croatia Osiguranja.
Nitko ovdje ne spominje nezastarijevanje zločina iz pretvorbe i i privatizacije i ratno profiterstvo (a što je šverc cigareta nego eklatantno ratno profiterstvo) nego svi i dalje lupetaju o nogometu, torcidi i Šukeru.
Kakav smo narod, takvu imamo i državu i zato smo zaslužili da budemo jad i bijeda Evrope, konobari, fušeri, sitni šverceri i gastarbajteri.
Pravo nam budi!!!

New Report

Close