10! Toliko je puta Agrokor povećao prihode PIK-a Vrbovec od preuzimanja

Naslovnica Forum Komentari članaka 10! Toliko je puta Agrokor povećao prihode PIK-a Vrbovec od preuzimanja

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pojedinačno su 2 jer Vindija i Podravka proizvode sve. A posto su toliko narasli a Hrvati jedu jednake količine mesa vjerojatno je većina ostalih mesnih industrija u RH u kolapsu

10! bi zapravo bilo 10 faktorijela ili ti 1*2*3*4*5*6*7*8*9*10 …

Novinar koji je pisao naslov nezna matematiku, ili namjerni senzacionalizam ?

...

ni riječi o tome koliko od proizvodnje izvoze, a baš bi to bilo najzanimljivije čuti.

budući da mi plaćamo najskuplju hranu na svijetu, bilo bi zanimljivo znati dolazi li glavnina zarade od nas samih.

da ne govorim o tome da su svi proizvodi koje nude “ekonomske” klase kvalitete uz takve basnoslovne cijene.

moja je poanta da se postavlja pitanje: uza sve te veličanstvene uspjehe agrokora veliko je pitanje bi li interes većine hrvatskih građana bio da agrokor nestane. tj. je li šteta koju prave – uništavanje svojih dobavljača neplaćanjem, efektivni monopol s pomoću kojeg nas zasipaju s mnoštvom proizvoda niže kvalitete a visoke cijene, potpuno blokranje ekonomskih odnosa zdrave tržišne konkurencije u branši, posebno putem privilegiranja svojih proizvoda u trgovinama, očito pogodovanje koje im pravi državna administracija u realizaciji investicija (oni dobivaju dozvole koje drugi ne mogu ni pomisliti), sumnja u tajno financijsko i poslovno protežiranje od strane države, opet na štetu svih ostalih sudionika na tržištu – veća nego dobre strane, zapošljavanje većeg broja ljudi, iako najvećom većinom na slabo plaćenim poslovima?

paralela s građevinarstvom se nameće – dok je igh narastao u najveću tvrtku sličnog profila u cijelom svijetu. građevinarstvo je zapalo i kaos, primitivizam i nestručnost, a i “golim okom” se moglo vidjeti da što više oni rastu to više propada i tržište i razina usluga.

za mene su obje tvrtke produkt povampirene socijalističke dogovorne ekonomije, koja nema nikakvu budućnost i davno bi propala da nema stalnog pumpanja sumnjivim kreditima.

New Report

Close