Zaštita od inflacije i rastućih cijena: Investiranje u zlato kao pametna opcija za očuvanje vrijednosti

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Auro Domus

Negativni utjecaj inflacije na našu ušteđevinu postaje sve očitiji svakim danom u Hrvatskoj. Cijene nezaustavljivo rastu, novac gubi vrijednost, a inflacija umanjuje našu stvarnu kupovnu moć.

Središnje banke diljem svijeta primjenjuju masovne monetarne poticaje kako bi povećale likvidnost financijskih sustava. No, ova mjera dovodi do inflacije koja smanjuje vrijednost novca. Sada za isti iznos novca možemo kupiti manje robe u trgovinama, a cijene goriva i drugih energenata su također nevjerojatno visoke. Godišnja stopa inflacije u eurozoni dosegnula je rekordnih 5,8 posto, a u SAD-u je najviša u posljednjih 40 godina!

Foto: Auro Domus

Najviše pogođeni inflacijom su oni koji imaju ušteđevinu, odnosno novac. To negativno utječe na financijske instrumente s fiksnim prinosom poput štednje ili obveznica. Štednja u banci, koja je omiljena među građanima prema podacima HNB-a, postaje rizična opcija. Ne samo zbog mogućnosti ratnih sukoba ili bankrota, već i zbog toga što inflacija umanjuje vrijednost oročenih depozita i štednje u banci. Vaš novac postaje sve manje vrijedan. Postoje li pametnije opcije za štednju i ulaganje?

Foto: Auro Domus

Postoji rješenje: ulaganje u zlato štiti vašu ušteđevinu

Kako biste izbjegli pad vrijednosti svoje imovine, važno je ulagati u ono što će u ovim nestabilnim vremenima sačuvati vrijednost. Najbolja zaštita od pada vrijednosti imovine je ulaganje u zlato. Zlato ima karakteristike koje ga čine izvrsnim čuvarom vrijednosti imovine, s obzirom na njegovu prošlost i očekivanja temeljena na njoj. Postoji više načina ulaganja u zlato, pri čemu se kupovina fizičkog zlata smatra najboljom opcijom. Ova vrsta ulaganja dostupna je širokom krugu građana, a ne samo velikim ulagačima. Na tržištu postoji široka ponuda proizvoda, uključujući pločice od 1 grama, popularne zlatnike i poluge težine 1 kilogram.

Ulaganje u investicijsko zlato donosi veći povrat od čuvanja novca u banci ili kod kuće. U posljednjih 50 godina, cijena zlata je prosječno rasla više od 8% godišnje, što je više nego dovoljna kompenzacija za negativne učinke inflacije. Također, važno je napomenuti da je zlato lako likvidno. Može se brzo pretvoriti u gotovinu prema potrebi. Stoga nije iznenađujuće da je potražnja za zlatom sve veća. Sve više ljudi shvaća važnost posjedovanja zlata i pametno diversificira svoju imovinu ulaganjem u zlato.

Foto: Auro Domus

Auro Domus – Vaš partner za investiranje u zlato

Kada je riječ o ulaganju u zlato, važno je pronaći pravog partnera. Auro Domus je vodeća tvrtka za trgovanje plemenitim metalima u Hrvatskoj s temeljem u stoljetnoj tradiciji vezanoj uz zlato. U njihovoj širokoj mreži poslovnica diljem Hrvatske možete nabaviti investicijsko zlato ili zamijeniti svoje stare zlatne predmete za investicijske proizvode uz jamstvo najbolje cijene. Proces kupovine je maksimalno pojednostavljen, bilo da posjetite poslovnicu ili kupujete putem njihove web trgovine iz udobnosti svog doma.

Za savjete i sve informacije o kupnji zlata možete se obratiti na njihov besplatan telefonski broj 0800/7372.

Ulažite mudro – ulažite u zlato!

*tekst je napravljen u informativne svrhe i ne treba ga smatrati financijskim savjetom

 

Komentirajte prvi

New Report

Close