Visa širi primanje kartica među poduzetnicima

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2022. u 21:59
Foto: Reuters

Inicijativa “Digitalna Hrvatska”, otkrila je, dio je širih napora Vise na razini Europe za više od osam milijuna malih i srednjih poduzeća.

Kartičarska kuća Visa predstavila je projekt “Digitalna Hrvatska” – inicijativu za potporu poslovanja malim i srednjim poduzećima i obrtnicima, kojim žele povećati kartično plaćanje među malim i srednjim poduzećima i obrtnicima. Direktorica Vise u Hrvatskoj Renata Vujasinović rekla je da se provedbom projekta želi pomoći hrvatskim malim poduzećima u procesu oporavka. Inicijativa “Digitalna Hrvatska”, otkrila je, dio je širih napora Vise na razini Europe za više od osam milijuna malih i srednjih poduzeća.

“U kontekstu Digitalne Hrvatske cilj Vise je u Hrvatskoj povećati prihvaćanje kartica za 25 posto, rekla je Vujasinović. “Glavni cilj inicijative Digitalna Hrvatska ubrzani je razvoj mreže za prihvaćanje digitalnih plaćanja u Hrvatskoj. Zato će Visa u suradnji s partnerima ponuditi POS terminale besplatno na šest mjeseci hrvatskim malim i srednjim poduzećima i obrtnicima koji do sada nisu prihvaćali kartice kao sredstvo plaćanja”, rekla je.

Tvrtke iz sektora malog i srednjeg poduzetništva koje žele sudjelovati u projektu trebaju se obratiti svojoj banci, odnosno odnosno prihvatitelju kartica po svom izboru. Vujasinović je istaknula kako istraživanja pokazuju da svaki drugi potrošač više kupuje online nego prije. Kazala je i da je primjetan trend potrošača koji sve više plaćaju karticama a ne gotovinom. Inicijativa će se provoditi iduće tri godine, zaključila je.

Načelnik sektora za industrijsku politiku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović smatra kako je covid kriza samo ubrzala pojedine procese, te da su i domaće tvrtke u tom razdoblju masovnije prihvaćale nove digitalne tehnologije i nove poslovne modele.

Komentirajte prvi

New Report

Close