UniCredit povećao prihod za 4,5 posto

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2022. u 22:00
Foto: Reuters

U srpnju je za ovu godinu najavila neto prihod od 16,7 milijardi i neto dobit od četiri milijarde eura.

Talijanska banka UniCredit izvijestila je u srijedu o većem prihodu u trećem tromjesečju koji zrcali rast prihoda od kamata, uz smanjene rezervacije za gubitke po kreditima i uz skok dobiti od trgovine financijskim proizvodima. Kada se isključi poslovanje u Rusiji, UniCredit je u razdoblju od srpnja do rujna povećao ukupni prihod za 4,5 posto, na 4,5 milijardi eura, pokazalo je izvješće talijanske banke.

Neto prihod od kamata bio je veći 4,8 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosio je 2,2 milijarde eura. Dobit od trgovanja poskočila je 60 posto, na 518 milijuna eura, što u UniCreditu pripisuju snažnoj potražnji kompanija za proizvodima osiguranja. Prihod od naknada i provizija smanjen je pak 1,8 posto, na 1,6 milijardi eura. Rezervacije za gubitke po kreditima bile su manje za četvrtinu i iznosile su 220 milijuna eura.

Banka je tromjesečje zaključila s neto dobiti od 1,3 milijarde eura, većom gotovo za trećinu nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Stopa adekvatnosti kapitala bila je na kraju rujna otprilike za trećinu postotnog boda niža nego na kraju lipnja i iznosila je 15,41 posto. UniCredit ističe i da je smanjio izloženost u Rusiji za 50 posto, na 3,1 milijardu eura. Njezin ruski ogranak povećao je u razdoblju od srpnja do rujna ukupni prihod za 76 posto, na 357 milijuna eura. Neto prihod od kamata skočio je 56,1 posto, a prihod od naknada i provizija za 21,9 posto, pokazuje izvješće.

Banka je povisila prognoze neto prihoda i dobiti u ovoj godini, na 17,4 odnosno 4,8 milijardi eura, kada se isključi poslovanje u Rusiji, pod uvjetom da recesija bude blaga. U srpnju je za ovu godinu najavila neto prihod od 16,7 milijardi i neto dobit od četiri milijarde eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close