U Zagrebu se praktično svake godine češće može pročitati vijest o zatvaranju nekog ugostiteljstva nego otvaranju. Često su to naizgled i vrlo domišljati lokali s originalnom ponudom, sasvim u skladu s bujanjem ugostiteljske ponude u metropoli. Na koju, međutim, svi i računaju kada krenu otvarati neki novi lokal misleći da su zadane postavke kako publike ima dovoljno za sve. I to, naravno, nije tako, pa restorani i lokali i na frekventnim lokacijama ne uspijevaju.
Primjeri uspješnog ugostiteljstva zapravo su vrlo rijetki. Takvo je mjesto pivnica Bir na uglu Harambašićeve i Zvonimirove. U samo tri godine pivnica se uspjela profilirati kao puno više od kvartovskog lokala s pivom i zalogajem – postala je destinacija popularna cijelom gradu i njegovim gostima kao originalni brewpub u kojem se toči ondje skuhano domaće pivo i mesna prehrana koja je daleko više od klasičnog, odavno nelošeg roštilja koji se može pronaći u Zagrebu. Kako je taj dio grada vapio za takvim mjestom obilazili smo ga još kada je bio u slaganju i tamo upoznali Adrijana Mamlića, njezinog osnivača.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu