Doznajte koji su bankomati trenutno u funkciji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. siječanj 2023. u 14:07
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon 1. travnja bankomati će postupno početi isplaćivati i druge apoene, ovisno o procjeni i poslovnoj politici pojedine banke, napomenuli su iz HUB-a.

Očekuje se da će svih oko 4.000 bankomata biti prilagođeno i operativno najkasnije do 15. siječnja, do kada se i ne plaća naknada za podizanje gotovog novca s bankomata bilo koje banke.

HUB na dnevnoj bazi ažurira i kartu aktivnih bankomata.

Istaknuli su i da će bankomati do 1. travnja, u skladu s odlukom Hrvatske narodne banke (HNB), isplaćivati u većini slučajeva novčanice od 10 i 20 eura u cilju opskrbljivanja građana sitnijim novcem u početnoj fazi korištenja nove valute. Dodatno, bankomati koji imaju potrebne tehničke mogućnosti isplaćivat će i novčanice od 50 eura, uz uvjet da se za isplate do visine manje ili jednake 100 eura uvijek isplaćuju apoeni od 10 i 20 eura.

Nakon 1. travnja bankomati će postupno početi isplaćivati i druge apoene, ovisno o procjeni i poslovnoj politici pojedine banke, napomenuli su iz HUB-a.

Podsjetili su i da će banke, Fina i Hrvatska pošta svim potrošačima, bez naknade, zamjenjivati gotov novac kune za gotov novac eura tijekom cijele 2023. godine, i to do najviše 100 novčanica kuna i najviše 100 kovanica kuna po jednoj transakciji.

Naglasili su da, sukladno propisima, HNB s mijenjanjem gotovog novca kune za gotov novac eura počinje od sljedeće, 2024. godine, bez naknade, pri čemu se kovanice mogu mijenjati do 31. prosinca 2025., a novčanice bez vremenskog ograničenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close