Ugledni svjetski futurolog stiže u Zagreb: “Naši su podaci ranjiviji nego ikad”

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2023. u 13:21

Jedan od najpoznatijih svjetskih futurologa, Kanađanin Nikolas Badminton, dolazi u svibnju u Zagreb na poslovnu konferenciju Future Tense u organizaciji Komunikacijskog laboratorija, a u svom će se nastupu baviti temom kako se nositi s rapidnim razvojem tehnologije i što možemo očekivati u sljedećih deset godina.

“S nevjerojatnim rastom računalne snage, organizacije i pojedinci koji barataju operativnim i biometrijskim podacima, ranjiviji su nego ikad. Moramo stvoriti otpornost i očekivati najgore kako bismo osigurali naše osnovne sustave i zaštitili svoju privatnost na mreži i izvan nje”, rekao je Nikolas Badminton, koji će na Future Tenseu govoriti o budućnosti tehnologije. Naziv njegova predavanja je “Facing Our Futures”, a upravo tako naslovljena je i njegova posljednja knjiga u kojoj nudi svoja dugogodišnja iskustva rada s nekim od najvećih kompanija na svijetu te objašnjava zašto ne vjeruje u distopijsku budućnost.

Inače je Nikolas Badminton glavni futurolog i vođa think tanka Futurist, član Kraljevskog društva za poticanje umjetnosti, proizvodnje i trgovine (RSA) te je radio s više od 300 svjetskih kompanija, svjetskih vada i medijskih organizacija, među kojima su NASA, Google, Microsoft, Ujedinjeni narodi, BBC, Vice, Atlantic…

Konferencija Future Tense održat će se 10. i 11. svibnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti,a uz Badmintona, u Zagreb dolazi još šest svjetski cijenjenih futurologa poput Gerda Leonharda, Erica Orangea, Andersa Indseta…

“Potrebna je hrabrost za razmišljati drugačije, vidjeti dalje i djelovati u skladu sa svojom vizijom. Zamislite što bismo sve propustili da je Ford slušao svoj suvremenike koji su željeli samo bržeg konja, da se Tesla zadovoljio samo poboljšanjima postojećeg, a ne stvaranjem dotad nepojmljivog, da su Jobsa obeshrabrili skeptičari ‘džepne glazbe’ koji su odbacivali i mogućnost uspjeha touchscreen smartphonea, ili da se Rimac mirio sa stavom da nije moguće u Hrvatskoj napraviti najbrži električni automobil na svijetu”, rekao je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije (CTIO) Hrvatskog telekoma, koji će sudjelovati na panelu s temom Future of Technology.

Komentirajte prvi

New Report

Close