Zbog ove bolesti radnici u Njemačkoj sve češće uzimaju bolovanje

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2023. u 10:10
Foto: Unsplash

Istraživanje, koje je naručila osiguravajuća kuća TK, predstavio je Zavod za zdravstveno savjetovanje na radnom mjestu.

Mentalno opterećenje, stres i simptomi izgaranja postat će sve češći, kazalo je u anketi 70 posto predstavnika anketiranih tvrtki u Njemačkoj, prenosi Njemačka novinska agencija (dpa).

Gotovo 39 posto direktora i menadžera izjavilo je da je psihički stres na radnom mjestu već prilično uobičajen u njihovim tvrtkama. Istraživanje, koje je naručila osiguravajuća kuća TK, predstavio je Zavod za zdravstveno savjetovanje na radnom mjestu, prenosi Fenix.

Među osiguranicima je psihička bolest bila jedan od glavnih razloga izostanka s posla, kazala je Karen Walkenhorst, voditeljica ljudskih resursa TK.

Prema podacima TK, prosječan broj dana na bolovanju zbog psihičkih smetnji među osiguranicima u prošloj godini nastavio je rasti – uposlenici su u prosjeku po takvim dijagnozama bili odsutni 3,33 dana u odnosu na 3,17 dana godinu ranije.

Sindrom sagorijevanja lani je uzrokovao prosječno 1,95 dana bolovanja – u odnosu na 1,85 dana u 2021. U 2012. s takvim dijagnozama prosječno je izostajalo s posla 1,47 dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close