Vlada proglasila zabranu rada kafića i restorana u Berlinu iza 23 sata, sud ukinuo odluku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. listopad 2020. u 15:15
Foto: Reuters

“Još provjeravamo kako ćemo dalje nastupiti”, rekla je Kalayci.

Berlinski upravni sud poništio je u petak odredbu Senata Berlina kojom je u svrhu pooštrenja mjera u borbi protiv koronavirusa prije tjedan dana uvedena zabrana rada ugostiteljskih objekata od 23 do 6 sati ali zabrana točenja alkohola u tom vremenskom razdoblju i dalje ostaje na snazi.

Upravni sud u Berlinu je time prihvatio tužbu 11 ugostitelja koji su uložili žalbu protiv ove mjere a očekuje se da će se i ostali ugostitelji u njemačkoj metropoli pozvati na ovu presudu i produljiti radno vrijeme i nakon 23 sata.

“Ne postoje indicije da zabrana rada ugostiteljskih objekata nakon 23 sata sprječava širenje zaraze”, stoji u obrazloženju Upravnog suda koji se poziva na procjenu središnjeg epidemiološkog instituta Robert Koch u Berlinu.

“Kao žarišta širenja zaraze obiteljska i vjerska okupljanja igraju mnogo veću ulogu nego gostionice”, stoji u obrazloženju presude.

Sud je zaključio i kako zabrana rada nakon 23 sata predstavlja “neprimjereno ograničenje slobode obavljanja rada”.

Berlinski Senat je prošlog tjedna zbog naglo rastućeg broja novozaraženih koronavirusom uveo zabranu rada ugostiteljskih objekata i zabranu točenja alkohola.

U srijedu je i na sastanku njemačke kancelarka Angele Merkel i premijera saveznih pokrajina odlučeno da se u gradovima i okruzima u kojima broj novozaraženih na 100.000 stanovnika u roku od tjedan dana prijeđe 50, uvede zabrana rada ugostiteljskih objekata nakon 23 sata.

Predstavnica Berlinskog senata (parlamenta grada-savezne pokrajine Berlina) Dilek Kalayci je izrazila zadovoljstvo time što na snazi ostaje zabrana prodaje alkohola nakon 23 sata.

Ona nije objasnila kako će biti provjeravana zabrana točenja alkohola u ugostiteljskim objektima.

“Još provjeravamo kako ćemo dalje nastupiti”, rekla je Kalayci.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A šta očekivat od oredstavnice socijaldemokrata, a ovo zadovoljstvo zabranom točenja alkohola me ne izbenađuje

New Report

Close