Velika europska metropola od srijede zabranjuje vježbanje na otvorenom od 10  i 19 sati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. travanj 2020. u 14:29
FOTO: REUTERS/Pascal Rossignol

Vlada je već postrožila pravila za vježbanje ograničivši ga na masimalno jedan sat unutar kilometra od kuće. Osim toga, ministarstvo sporta je odlučilo da bicikliranje i plivanje u ovom trenutku nisu odobreni.

Stanovnicima Pariza bit će zabranjeno vježbanje na otvorenom veći dio dana u sklopu jačanja mjera izolacije u borbi protiv koronavirusa, objavile su u utorak gradske vlasti i policija.

Objava je došla u vrijeme dok najviši dužnosnici izjavljuju da u Francuskoj još nije vrhunac epidemije covida-19 koji je već odnio 8911 ljudskih života u toj zemlji.

Vježbanje na otvorenom bit će zabranjeno između 10  i 19 sati, a ta mjera stupa na snagu u srijedu, rekli su u zajedničkoj izjavi gradonačelnica Anne Hidalgo i šef policije Didier Lallement.

Vježbanje je jedan od nekoliko prihvaćenih razloga za napuštanje doma za vrijeme karantene u Francuskoj uvedene 17. ožujka.

Drugi razlozi uključuju odlazak na posao, kod liječnika te u trgovinu.

Vlada je već postrožila pravila za vježbanje ograničivši ga na masimalno jedan sat unutar kilometra od kuće.

Osim toga, ministarstvo sporta je odlučilo da bicikliranje i plivanje u ovom trenutku nisu odobreni.

Parižani će ipak moći vježbati između 19 i 10 sati “u vrijeme kada ima najmanje ljudi na ulicama”, kazali su  Hidalgo i Lallement said.

Ministar zdravstva Olivier Veran rekao je da je još prerano govoriti o okončanju izolacije koja službeno traje do 15. travnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close