VIDEO: Sloveniju sinoć poharao tornado, vidio se široki vrtlog unutar kojeg su bili i vrlo jaki manji vrtlozi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. kolovoz 2023. u 08:26
Foto: YT

Policijska uprava Kranj priopćila je da su bledski policajci oko 18:30 sati obaviješteni da je na turistički vlak palo stablo.

Nevrijeme je u utorak navečer pogodilo sjeverozapadni dio Slovenije, a stvaralo je neugodnosti i na istoku, dok se nad Ilirskom Bistricom na jugu zemlje razvio tornado.

Snažne oluje premještaju se cijelom zemljom prema istoku, javili su slovenski mediji. Nije isključena ni mogućnost tuče.

Ponegdje su obilne oborine praćene jakim vjetrom. U Rogaškoj Slatini je u posljednjih sat vremena izmjeren udar vjetra brzine 53 kilometra na sat.

Zbog nevremena vatrogasci su intervenirali u nekoliko općina, među ostalim u pomoć su priskočili i na Bledu, Tržiču, Radovljici Slovenskim Konjicama, Rogaškoj Slatini, Dupleku i Murskoj Soboti.

Brojne intervencije zabilježene su i na području Ilirske Bistrice gdje se razvio tornado, objavila je slovenska Agencija za okoliš Arso na Facebooku.

Vidio se široki vrtlog unutar kojeg su bili i vrlo jaki manji vrtlozi promjera od nekoliko metara. Srećom, to je trajalo samo nekoliko minuta, navodi Arso. Na meteorološkoj postaji Koseze kod Ilirske Bistrice zabilježen je najjači izmjereni udar vjetra brzine 107 kilometara na sat.

Policijska uprava Kranj priopćila je da su bledski policajci oko 18:30 sati obaviješteni da je na turistički vlak palo stablo. U vlaku je bilo još četvero putnika, a u incidentu nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta na vozilu.

Arso je procijenio da će se atmosfera postupno smiriti u drugoj polovici noći.

Komentirajte prvi

New Report

Close