Sastali se Plenković i Vučić: ‘Potrebno je uložiti dodatne napore’

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2023. u 09:55
Foto: Vlada RH

Premijer Andrej Plenković danas se u švicarskom Davosu, gdje sudjeluje na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma (WEF), sastao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. 

Premijer Andrej Plenković susreo se u četvrtak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Davosu i naglasio da su nužni dodatni napori za rješavanje otvorenih pitanja između dvije susjedne zemlje.

“Tijekom Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu”, objavio je Plenković na Twitteru uz fotografiju s Vučićem.

Hrvatsku i Srbiju opterećuju brojna otvorena pitanja, od 1832 nestalih do odštete logorašima, procesuiranja ratnih zločinaca.

“Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja”, naglasio je Plenković.

Plenković je prije susreta s Vučićem sudjelovao na sastanku na temu “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”.

‘Vrlo korektan razgovor’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je u četvrtak da je imao vrlo korektan razgovor s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o odnosima Srbije i Hrvatske te je uvjeren da će u budućnosti napredovati politički odnosi dviju zemalja, objavila je agencija Tanjug.

“Vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti ostvariti napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa”, objavio je Vučić na svom profilu “buducnostsrbijeav” na Instagramu.

Vučić i Plenković susreli su se u četvrtak na marginama Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) u Davosu.

Komentirajte prvi

New Report

Close