Red na blagajni postaje prošlost: U Njemačkoj otvorena nova vrsta supermarketa

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2022. u 07:49
FOTO: REUTERS/Stephane Mahe

U trgovinu ulazite prijavom kroz aplikaciju. Uzimate što vam treba s polica i kupovina je gotova – možete ići. Naknadno se plaća brzo, putem mobitela, jer su kamere i senzori snimili što stavljate u torbu.

Zvuči kao scena iz znanstveno-fantastičnog filma, ali… Tako izgleda kupnja u Münchenu, u prvom supermarketu bez blagajne, koji je otvorila njemačka trgovačka tvrtka Rewe. Ovo je, objavila je tvrtka, njezin prvi potpuno autonomni supermarket.

Prethodno je Rewe isprobao tehniku ​​u dvije hibridne trgovine – koje također imaju blagajne – u Berlinu i Kölnu. U probnoj je fazi i supermarket u Münchenu pa Rewe za sada ne štedi na osoblju.

Trgovine bez blagajne testiraju i drugi trgovački lanci, rekao je Frank Horst iz Instituta za istraživanje trgovine (EHI) u Kölnu. Uglavnom su to manje trgovine. Reweov supermarket u Münchenu ima nešto manje od 300 četvornih metara. Ostaje za vidjeti, rekao je Horst, kako će se koncept svidjeti kupcima, prenosi Fenix magazin.

Prvi kupac u Münchenu u srijedu, na dan otvorenja, bio je bavarski ministar gospodarstva Hubert Aiwanger. Sretan je, kaže, što je Rewe odabrao München.

Ako plan uspije, redovi na blagajnama postat će prošlost, rekao je Aiwanger.

Komentirajte prvi

New Report

Close