Potpredsjednik kineskog Crvenog križa oštro po Talijanima: ‘Razmišljate li vi uopće? Odmah zaustavite sve aktivnosti’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2020. u 10:08
Foto: screenshot

Lombardija, središte epidemije, objavila je da će uskoro na ulice poslati stotinu vojnika koji će pomagati policiji u kontroli provedbe zaštitnih mjera.

Potpredsjednik Crvenog križa Kine u posjetu je Milanu gdje je analizirao situaciju te održao konferenciju za novinare i oštro kritizirao Talijane i njihove mjere.

“Ne znam mislite li vi uopće… Sada morate zaustaviti vrijeme! Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa”, poručio je Sun Shuopeng.

“Odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji”, rekao je Shuopeng i dodao kako su Talijani vrlo ležerno shvatili karantenu.

“Situacija u Lombardiji trenutačno je slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogoj karanteni, napokon se bilježi trend pada broja zaraženih koronavirusa”, kazao je Shuopeng, morate djelovati, odmah i sad, poručio je kineski predstavnik Crvenog križa.

Inače, Italija je prestigla Kinu u kojoj je preminulo 3248 ljudi. U jednom danu u Italiji je umrlo 627 ljudi, najviše od početka epidemije, a ta zemlja sad broji 4032 mrtvih.

Talijanske vlasti prošli su tjedan naredile zatvaranje restorana, kafića i većine dućana do 25. ožujka. S radom su prestale i škole i sveučilišta, a građanima je poručeno da do 3. travnja izlaze samo kad to doista moraju.

Lombardija, središte epidemije, objavila je da će uskoro na ulice poslati stotinu vojnika koji će pomagati policiji u kontroli provedbe zaštitnih mjera. Ta regija je pozvala vlasti u Rimu da usvoje nove mjere koje će zadržati Talijane kod kuće.

Sjeverna regija Veneto zatvorila je parkove i građanima poručila da ne smiju više u šetnje, dok je susjedna Emilia-Romagna zabranila trčanje i vožnju biciklima, poručivši građanima da ostanu kod kuće kako bi se spriječile nove infekcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close