Pomozite nam pronaći najopasnije bjegunce u EU, među njima su i trojica Hrvata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2022. u 13:31
FOTO: Screenshot/Europol

Među objavljenim bjeguncima nalaze se i trojica iz Hrvatske, a svi su osumnjičeni da su kriminalno djelovali u sastavu zločinačkog udruženja.

Iz Europske mreže timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST) i Europola pozvali su građane EU da im pregledom objavljenih fotografija pomognu u potrazi za najtraženijim bjeguncima diljem Europe, među kojima su i trojica hrvatskih državljana osumnjičenih za zločinačko udruženje.

Uz poruku građanima “Vi im možete stati na kraj: pomozite pronaći najopasnije bjegunce u EU-u”, Ravnateljstvo policije u srijedu je priopćenjem podsjetilo na kampanju koju su Europol i ENFAST ove godine pokrenuli u potrazi za najtraženijim bjeguncima u Uniji.

Objavili su mrežnu stranicu s 49 profila bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim skupinama od kojih su svi traženi zbog počinjenja teških kaznenih djela u Europi, a građane su zamolili da pregledaju fotografije kako bi vidjeli prepoznaju li ikoga od njih.

Ovogodišnja kampanja osobito je usmjerena na vođe i ključne članove organiziranih kriminalnih skupina, uključujući i šefove mafije tražene zbog ubojstva i masakra nad nedužnim ljudima, trgovce drogom i ljudima, nasilne kriminalce koji ubijaju ili čine druga nasilna kaznena djela u ime kriminalnih skupina, te one koji se bave pranjem i pronevjerom novca.

Oko te srži kriminalne mreže nalazi se i niz aktera koji pružaju usluge podrške, pa kampanja nastoji srušiti čitave organizirane kriminalne skupine ciljanim djelovanjem protiv onih koji u njima imaju ključne uloge.

Među objavljenim bjeguncima nalaze se i trojica iz Hrvatske, a svi su osumnjičeni da su kriminalno djelovali u sastavu zločinačkog udruženja.

To su 36-godišnji Manuel Vulić osumnjičen da je neovlašteno proizvodio i prometovao drogama, za teško ubojstvo te nedopušteno držanje oružja, 37-godišnji Tomislav Šoljić tražen zbog utaje poreza ili carine te pomaganja u počinjenju teškog ubojstva i pokušaja ubojstva, te Kristijan Čačić, 27-godišnjak kojeg se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Komentirajte prvi

New Report

Close