Otvorena još jedna važna ruta za njemačke turiste

Autor: Marija Crnjak , 05. kolovoz 2020. u 11:50
Turska rivijera

Turska će tražiti od svih putnika koji odlaze u Njemačku da pokažu negativan rezultat koronavirusnog testa dobiven u prethodnih 48 sati.

Nakon nekoliko tjedna snažnog lobiranja turističkog sektora i turske Vlade, Njemačka je jučer popodne ukinula zabranu putovanja svojih građana u četiri primorske provincije Turske s niskim postotkom koronavirusne infekcije. Kako je u priopćilo Ministarstvo vanjskih poslova u Berlinu, ukidaju se ograničenja na putovanja u Antaliju, Izmir, Aydin i Mugla na Sredozemlju, gdje je prevalencija iznosila samo pet novih slučajeva na 100.000 stanovnika tjedno. Radi se o važnim turskim resort destinacijama, koje su popularne na njemačkom emitivnom tržištu.

Kao dodatno osiguranje, Turska će tražiti od svih putnika koji odlaze u Njemačku da pokažu negativan rezultat koronavirusnog testa dobiven u prethodnih 48 sati, dodalo je ministarstvo.

“Ako se pandemija pogorša, mogu se ponovno uvesti upozorenja o putovanjima za ove četiri provincije”, navedeno je.

Oko 3 milijuna njemačkih 80 milijuna stanovnika ima tursko etničko podrijetlo, a Turska je prošle godine bila druga najpopularnija turistička destinacija Nijemaca nakon Španjolske, prema njemačkom turističkom udruženju DRV.

“Jedno od omiljenih turističkih odredišta Nijemaca ponovno je djelomično otvoreno. Dobre vijesti ne samo za odmor, već i putničke tvrtke.”, rekao je predsjednik DRV-a Norbert Fiebig.

Komentirajte prvi

New Report

Close