Njihov ministar zdravstva već rezervirao ljetovanje, turistički promet za ovu zemlju vraća se u 2021.

Autor: Marija Crnjak , 16. prosinac 2020. u 12:22
REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

TUI prodaje ljetne praznike u Grčkoj po cijeni od 216 funti po osobi, cijena ljetovanja u Turskoj kreće od 278 funti, a u Španjolskoj od 291 funte.

Iako Britance uz trenutna ograničenja putovanja čeka i otežan ulazak u zemlje EU nakon Brexita, početak cijepljenja protiv korone u Velikoj Britaniji izazvao je val optimizma i u industriji putovanja, što se već osjeća i na tržištu. Britanski organizator putovanja TUI otkrio je u britanskim medijima da su cijene ljetovanja za ljeto 2021. zbog veće potražnje već više nego prošle godine – cijene su porasle za 14 posto zbog većeg broja rezervacija. TUI je već uspio prodati polovicu svibanjskih praznika za iduću godinu, što tumače porastom optimizma u UK zbog početka cijepljenja protiv koronavirusa. TUI prodaje ljetne praznike u Grčkoj po cijeni od 216 funti po osobi, cijena ljetovanja u Turskoj kreće od 278 funti, a u Španjolskoj od 291 funte. Druge agencije očekuju dodatan rast rezervacija tijekom zimskih praznika, jer će ljudi imati više vremena za potragu.

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock očekuje da će se turistički promet nastaviti u 2021. godini, te otkriva da je već rezervirao vlastito putovanje. Kate Bingham, voditeljica radne skupine za cjepiva očekuje da će svi Britanci na ljetovanje – najosjetljivije skupine cijepit će se do travnja, a zatim će se razmotriti kako proširiti program na ostale.

Komentirajte prvi

New Report

Close