Muškarca napao i ubio medvjed dok je džogirao: Životinja mora biti pronađena i usmrćena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. travanj 2023. u 13:25
Foto: Unsplash

Prema podacima pokrajine, njihov broj se povećava.

Dvadesetšestogodišnji džoger pronađen je mrtav u blizini šumske staze u sjevernoj talijanskoj pokrajini Trento, gdje ga je napao i ubio medvjed, objavile su vlasti u Italiji kasno u petak.

Uzrok smrti stanovnika Trenta utvrđen je nakon provedene obdukcije, rekle su vlasti. Muškarčevo tijelo pronađeno je u četvrtak blizu šumske staze u dolini Val di Sole, popularnom odredištu izletnika i turista.

Vlasti su odmah posumnjale na napad medvjeda s obzirom na vrstu ozljeda, koje uključuju duboke porezotine na tijelu i licu, ugrize i duboku ranu na trbuhu.

Medvjed sada mora biti pronađen i usmrćen “kako bi se zajamčila javna sigurnost”, rekao je predsjednik Autonomne pokrajine Trento Mario Fugatti na sastanku odbora za javni red i sigurnost u petak.

Sve “problematične” životinje trebaju biti ustrijeljene, dodao je. Otprilike 100 medvjeda živi u planinskom i šumskom području na sjeveru Italije, gdje ih se u posljednje vrijeme sve češće viđa.

Prema podacima pokrajine, njihov broj se povećava. Desetak novih medvjeda je 1999. godine dovedeno u to područje iz Slovenije u sklopu projekta Europske unije “Life Ursus” kako bi se vrstu zaštitilo od izumiranja.

Prvotno je zamišljena populacija od 50 životinja, a Fugatti kaže da se sada valja uhvatiti u koštac s “viškom”.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Glupost. Tko je kome došao u stanište i dom.

New Report

Close