Muškarac se pretvarao da je lutka pa nakon zatvaranja ukrao nakit u trgovini

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2023. u 09:18
foto: Warshaw Police

Policija je priopćila da bi optuženi nakon zatvaranja otišao u “lov” po raznim odijeljenjima prodavaonice, ali bi na kraju završio u zlatarnicama.

Neimenovani muškarac je optužen da se predstavljao kao lutka u izlogu u Varšavi kako bi ukrao nakit nakon radnog vremena.

Na sigurnosnim kamerama ovaj 22-godišnjak je prikazan kako mirno stoji i drži torbu u izlogu trgovine, piše BBC.

Policija je priopćila da bi optuženi nakon zatvaranja otišao u “lov” po raznim odijeljenjima prodavaonice, ali bi na kraju završio u zlatarnicama.

Muškarac je također optužen za krađu stvari iz drugog trgovačkog centra. On je optužen za provalu i krađu i prijeti mu kazna do 10 godina zatvora.

Varšavska policija je priopćila da osoblje i kupci nisu primijetili ništa neobično dok je muškarac stajao na izlogu i stopio se s nekoliko lutki.

Policija je rekla da bi on stajao mirno dok “ne bi osjetio da je sigurno”, a zatim bi prošetao kroz razna odijeljenja tržnog centra prije nego što bi ukrao nakit.

Na kraju ga je uočilo osoblje osiguranja. Muškarac je optužen za još dva incidenta.

Policija kaže da je u jednom restoranu večerao, a potom otišao u butik i svoju odjeću zamijenio novom, pa se vratio u još jedan restoran na obrok.

Uhvaćen je na sigurnosnim kamerama kako se provlači ispod djelomično otvorenih vrata na trgovinama.

Robert Schumiata, rekao je da je u trećem incidentu na drugoj lokaciji muškarac pričekao da prođe radno vrijeme, a zatim “uzeo novac iz nekoliko vrećica i pokušao ukrasti druge predmete”.

Muškarcu je određen pritvor od tri mjeseca, priopćili su tužitelji u Varšavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close