Keindl Sport preuzeo slovensku Energiju, planiraju prihode od 20 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2022. u 11:08
Foto: Keindl Sport

Keindl Sport je otvorio 6 novih maloprodajnih lokacija, broj zaposlenih je više no udvostručen, preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Store u Zagrebu, a realizirana je i prva prekogranična transakcija

Keindl Sport, jedan od vodećih maloprodajnih i veleprodajnih trgovaca sportskom opremom u regiji, preuzeo je specijaliziranu trgovinu biciklima i biciklističkom opremom u Sloveniji, Energija, što je prva prekogranična akvizicija kompanije.

U godinu dana od investicije od strane Provectus Capital Partners (“PCP”), Keindl Sport bilježi veliki poslovni rast. Otvoreno je 6 novih maloprodajnih lokacija, broj zaposlenih je više no udvostručen, a preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Store u Zagrebu. Keindl Sport je postao vodeći distributer, te maloprodajni i web trgovac u segmentu bicikala i biciklističke opreme u Hrvatskoj, sa prisutnošću u Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Objedinjeni sa slovenskom Energijom, konsolidirani prihodi Keindl Sporta će ove godine doseći 20 milijuna eura.

“Vidjeli smo veliki potencijal u Keindl Sportu i u razvoju tržišnog segmenta ponude proizvoda koji potiču zdravi način života. Možemo samo reći da smo u godinu dana s ovom investicijom ostvarili ambiciozne ciljeve, Keindl Sport je odlično iskoristio svoju tržišnu poziciju i pristup financiranju te se kombinacijom preuzimanja i organskog rasta u samo godinu dana pozicionirao u važnog konsolidatora u ovom segmentu sportskih trgovina u regiji”, kaže Marko Galić, partner u PCP-u.

“Nakon mnogo rada na povećanju ponude i dostupnosti naših proizvoda i trgovina kupcima u Hrvatskoj, sada smo, preuzimanjem Energije napravili i prvi iskorak u maloprodaji u Sloveniji, nama izuzetno važnom tržištu. Imamo velike planove, Keindl Sport nastavlja s visokim stopama rasta. Želimo biti prepoznati kao najpoželjnije mjesto za kupnju biciklističke i sportske outdoor opreme u regiji”, objašnjava Kristijan Keindl, osnivač i izvršni direktor Keindl Sporta.

Mitja Tancik, direktor Energije ističe kako je tržište sportske opreme, posebno u dijelu bicikala i biciklističke opreme  jako živo, kupci sve zahtjevniji i ključno je osigurati maksimalno korisničko zadovoljstvo.

” U tome vidimo veliku pomoć od strane Keindl Sporta i njegovog tima. Osjećamo da smo dobili novu snagu i polet za novi rast u Sloveniji i to će naši kupci vrlo brzo osjetiti”, poručuje Tancik.

Komentirajte prvi

New Report

Close