Kako izbjeći karantenu? Zračna luka dobila stanicu za testiranje na koronavirus

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. lipanj 2020. u 15:55
Foto: DPA/PIXSELL

Mnoge zemlje uvjetuju direktan ulazak negativnim rezultatom testa unatrag 72 sata.

Najveća njemačka zračna luka u Frankfurtu opremljena je u ponedjeljak stanicom za testiranje na koronavirus, što bi neke putnike moglo poštedjeti obaveze odlaska u karantenu na odredištima.

Projekt je u ponedjeljak pokrenula njemačka biotehnološka tvrtka Centogene u suradnji s Fraportom, koji upravlja zračnom lukom, i prijevoznikom Lufthansom.

Lufthansini putnici u dolasku i odlasku moći će se testirati u odvojenoj zgradi kraj terminala do kraja srpnja iduće godine, prema sadašnjim planovima.

Program bi mogao poslužiti kao nacrt za otvaranje međunarodnih granica, ističu u Centogeneu, izražavajući nadu da će testiranje pomoći putnicima da udovolje propisima na odredištu.

Mnoge zemlje uvjetuju direktan ulazak negativnim rezultatom testa unatrag 72 sata.

Putnici se mogu testirati dan prije odlaska ili ubrzanim postupkom na sam dan putovanja, a rezultati se šalju digitalnom platformom koja ih povezuje s kartom za let, objasnio je izvršni direktor Cenogenea Arndt Rolfs.

„Otvaranjem centra za testiranje nudimo našim gostima priliku da se testiraju za letove u inozemstvo ili za boravak u Njemačkoj kako bi izbjegli karantenu“, rekao je direktor u Lufthansi Bjoern Becker.

Komentirajte prvi

New Report

Close