Od danas uvode strože mjere, necijepljenima će zagorčati život

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. prosinac 2021. u 08:21
Foto: Reuters

Mjere se ne odnose na djecu mlađu od 12 godina jer se ona još ne mogu cijepiti.

U Italiji su u ponedjeljak stupile na snagu strože mjere protiv koronavirusa koje će isključiti necijepljene osobe iz mnogih javnih aktivnosti pa one neće moći koristiti ni javni prijevoz bez covid potvrda.

Od ponedjeljka samo oni koji su se cijepili ili preboljeli covid-19 mogu jesti u restoranima, ići u kino, izlaziti u klubove i gledati nogometne utakmice na stadionima.

Vlada premijera Marija Draghija donijela je nova pravila krajem studenog, a ostat će na snazi do 15. siječnja.

Pravila se odnose i na korištenje javnog prijevoza i boravak u hotelima. Primjerice, do sada su putnici koji putuju vlakom na duljoj relaciji morali pokazati da su se cijepili, preboljeli covid-19 ili negativan test na koronavirus.

Od ponedjeljka će ‘zelena potvrda’ biti potrebna za vožnju podzemnom željeznicom, autobusima i vlakovima u međugradskom prijevozu.

Mjere se ne odnose na djecu mlađu od 12 godina jer se ona još ne mogu cijepiti. No prema vladinim planovima, mogla bi se početi cijepiti od 16. prosinca.

Talijanski medicinski regulator već je odobrio cjepivo Pfizera/BioNTecha u manjoj količini za djecu od pet do 11 godina.

Od 15. prosinca krenut će obvezno cijepljenje školskog osoblja, policajaca i vojnika. Cijepljenje djelatnika u zdravstvenom sektoru obvezno je od travnja.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close