Evo zašto hrvatski kupci najviše vole automobile iz Njemačke

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2023. u 14:31
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Njemačka ima umjerenu klimu i dobre ceste.

Jasno je kako gotovo svi uvezeni rabljeni automobili dolaze iz zapadne Europe, a tu glavnu riječ još uvijek vodi Njemačka, što potvrđuju i rezultati carVertical platforme. 40% rabljenih automobila u Hrvatsku dolazi iz Njemačke, koja ima najveći udio u tržištu, a slijede ju Francuska (14.7%), Italija (13.5%), Belgija (10.8%) i Austrija (5.3%), rezultati su temeljeni na analizi više od milijun izvješća o povijesti automobila.

“Kupci rabljenih automobila traže automobile iz Njemačke jer vjeruju da njemački vozači vode računa o svojim automobilima bolje od drugih. Ljudi misle da vozači najvećeg tržišta rabljenih automobila ne propuštaju termine servisa, kvalitetno popravljaju vozila i kupuju automobile s boljom opremom”, kaže Matas Buzelis, voditelj komunikacija u CarVerticalu, piše Index.

Ovakvi primjeri objašnjavaju zašto hrvatski kupci vole automobile iz Njemačke. Njemačka ima umjerenu klimu i dobre ceste, što smanjuje rizik od problema na automobilu. Naravno, ne treba napominjati da je i ponuda automobila domaćih marki, kojima su Hrvati skloni, itekako bogata u Njemačkoj.

Komentari (2)
Pogledajte sve

dragon2000, 28.02.2023. u 19:24

Zato je najbolje prije bilo kupovati aute iz Engleske. Jeftinije jer moraš duže potegnit ali nije vožen po snijegu, očuvano i kvalitetno.

Naravno, dok su bili u EU. Sad je gotova priča.

Zato je najbolje prije bilo kupovati aute iz Engleske. Jeftinije jer moraš duže potegnit ali nije vožen po snijegu, očuvano i kvalitetno.

New Report

Close