Europa je slomila Orbana. Postignut dogovor presudan za budućnost Ukrajine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. veljača 2024. u 12:20
FOTO: REUTERS/Yves Herman

Čelnici svih 27 država članica postigli su na izvanrednom samitu u Bruxellesu dogovor o paketu pomoći Ukrajini u iznosu od 50 milijardi eura, objavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

“Imamo dogovor. Svih 27 čelnika složilo se oko dodatnog paketa potpore od 50 milijardi eura za Ukrajinu unutar proračuna EU-a. Ovo osigurava postojano, dugoročno, predvidljivo financiranje za Ukrajinu”, objavio je Michel na društvenoj mreži X.

Izvanredni samit sazvan je jedino zato da se pokuša pridobiti suglasnost Mađarske. Na zadnjem samitu sredinom prosinca 26 članica postiglo dogovor o pomoći Ukrajini i jedno je je Mađarska bila protiv.

Podsjetimo, prema pisanju FT-a EU je bila spremna zaustaviti cjelokupno financiranje Mađarske u slučaju da Orban ustraje u u protivljenju dogovoru o pomoći Ukrajini.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čuj jedinstvo koje je stvoreno na prisili i ucjeni imati će uskoro veliku cijenu u gladi i sveopćem siromaštvu ako ne i u trećem svjetskom ratu ali EU fašistički režimi da nebi bili uništeni od Amerike uništavaju vlastite zemlje i narode

New Report

Close