Akcijski tjedan cijepljenja: Građane cijepe u knjižnicama, tramvajima pa čak i u zoološkom vrtu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. rujan 2021. u 14:14
Foto: Reuters

On je ukazao i na to da će se od kraja ovog mjeseca postupno zatvarati centri za cijepljenje i od tada će se biti moguće cijepiti se na ostalim punktovima po gradu kao i kod svog liječnika.

U Njemačkoj je u ponedjeljak započeo akcijski tjedan cijepljenja tijekom kojeg će građanima, osim u centrima za cijepljenje, cijepljenje protiv koronavirusa biti nuđeno besplatno i bez termina i na mjestima poput trgovinskih centara, knjižnica ili džamija.

„Moramo cijepiti što je više građana moguće kako bismo se pripremili na jesensku i zimsku sezonu s delta varijantom virusa“, rekao je ministar zdravstva Jens Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) za javni servis WDR.

On je rekao kako se kampanja pod nazivom „Ovdje se cijepi“ obraća onima koji su neodlučni ali i onima koji su već jednom imali termin cijepljenja ali su ga propustili te se nisu pobrinuli za novi.

„U samoposluživanju, na tržnici ili na slavlju lokalnog nogometnog kluba će mnogi prihvatiti ponudu za cijepljenje“, rekao je Spahn.

On je ukazao na to da je postotak cijepljenih u Njemačkoj još uvijek daleko ispod vrijednosti koja bi jamčila sprječavanje četvrtog vala.

Do vikenda je u Njemačkoj u potpunosti cijepljeno 62,2 posto građana. U susjednoj Danskoj, koja je krajem tjedna ukinula sve mjere, kvota cijepljenosti je preko 80 posto.

Spahn je odbacio optužbe po kojima se na one koji se još nisu cijepili vrši preveliki pritisak.

„Svatko mora sam za sebe odlučiti hoće li se cijepiti ili ne. No isto tako se moraju prihvatiti i posljedice takve odluke“, rekao je demokršćanski ministar.

On je ukazao i na to da će se od kraja ovog mjeseca postupno zatvarati centri za cijepljenje i od tada će se biti moguće cijepiti se na ostalim punktovima po gradu kao i kod svog liječnika.

Glasnogovornik vlade Steffen Seibert apelirao je na građane da se cijepe i rekao kako to „nikada nije bilo jednostavnije“.

U nekim gradovima poput Chemnitza građani se mogu cijepiti i u tramvajima a u Rostocku je jedan punkt za cijepljenje postavljen i u zoološkom vrtu.

Komentirajte prvi

New Report

Close