Za suradnju s BiH i Crnom Gorom 67 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 26. studeni 2015. u 22:00
Marija Šćulac-Domac/ Luka Stanzl/PIXSELL

Za prilagodbu klimatskim promjenama 245 mil. €.

Hrvatskoj je za financiranje prilagodbe klimatskim promjenama od 2014. do 2020. kroz EU-ov operativni program za klimatske promjene i upravljanje rizicima dostupno 245,4 milijuna eura, istaknula je u četvrtak pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Marija Šćulac-Domac.

Najavila je natječaj za prijavu istraživačkih projekata u području klimatskih promjena. Financirat će se istraživački i razvojni projekti u trajanju do dvije godine, u iznosu do 100 posto prihvatljivih troškova, u vrijednosti od 500.000 kuna do dva milijuna kuna. Ukupna financijska omotnica vrijedna je 17 milijuna kuna, a natječaj je namijenjen akademskoj zajednici.  Inače, EK je u srijedu usvojila novi program prekogranične suradnje za Hrvatsku, BiH te Crnu Goru u iznosu od oko 67 milijuna eura, od čega će se 57 milijuna osigurati iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Instrumenta pretpristupne pomoći.

Cilj je poboljšati kvalitetu zajedničkih javnih službi u regiji, promicati razvoj održivih turističkih djelatnosti i povećati konkurentnost lokalnih poduzeća. Prioriteti su: poboljšanje kvalitete usluga u javnom zdravstvu i socijalnoj skrbi u programskom području; zaštita okoliša; doprinos razvoju turističkih djelatnosti; poboljšanje gospodarske konkurentnosti regije te pružanje tehničke pomoći za povećanje učinkovitosti upravljanja programom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close