U Jezerčici spremni za povlačenje novca iz EU za još novih sadržaja

Autor: Agencija VLM , 10. srpanj 2013. u 13:21
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

U planu je 
15.000 kvadrata novih vodenih površina, četiri vrste igrališta te dogradnja hotela.

Terme Jezerčica prijavile su se na dva natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava koja je objavilo Ministarstvo turizma. Na natječaje koji su otvoreni do 19. srpnja, Terme su se javile za programe Inovacije u turizmu i Korak više koji svaki nosi po 300 tisuća kuna.

Investicija od 1,5 milijuna

Uz ovu financijsku pomoć za iduću sezonu izgradit će se 15 tisuća kvadrata novih vodenih površina na otvorenom. Ukupna investicija iznosi milijun i pol tisuća kuna. Dubravka Lekić, vlasnica Jezerčice kaže da će otvoriti četiri vrste igrališta u vodi za razne uzraste. Bit će tu igralište za odbojku i picigin, igralište za male bebe i igralište za djecu do deset godina koje će imati vrtuljak, klackalice i njihaljke. U vodi će biti i terasa natkrivena sa slamom. Od noviteta Lekić najavljuje još otvaranje kamp odmorišta i toples kupališta.

Nadalje, u Jezerčici računaju i na novac iz strukturnih fondova EU kojima su se prijavili za dogradnju hotela i vanjskog vodenog parka.Riječ je o projektu od četiri milijuna eura od čega bi se 60 posto financiralo iz ovih fondova.

Slijedi nastavak pregovora

Martina Kovačić, direktorica Jezerčice tvrdi kako su među prvima osmislili i već ponudili na EU tržištu smještajne pakete na bazi mjesec dana, godinu dana i više. Već početkom godine predstavili su se na sajmu f.r.e.e. u Münchenu te na sajmovima za umirovljenike (Senioren Messe) u Klagenfurtu i Beču. Ponude su poslali i putem veleposlanstava u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji. Osim toga razgovarali su i sa stranim društvima umirovljenika te osiguravajućim kućama kako bi putem vaučera njihovi osiguranici nakon 1. srpnja boravili u Jezerčici. Kod svih, kaže Kovačić, odgovor je bio isti:Nastavit ćemo razgovarati kad RH i službeno bude članica EU!

Nova konkurencija

Terme Jezerčica među prvima mogu lakše uspjeti na europskom tržištu otkad je RH članica EU. Na dobrom su tragu da postanu preporučena destinacija za korisnike osiguravajućih i zdravstvenih kuća izvan Hrvatske, procjenjuje Ernest Svažić, bivši predsjednik Zajednice wellness turizma pri HGK, danas načelnik Krapinskih Toplica. Međutim, unatoč kvaliteti wellness, zdravstvenih i ugostiteljskih usluga koje imaju Jezerčica, Svažić upozorava i na jaku konkurenciju slovenskih, čeških i mađarskih toplica.

Komentirajte prvi

New Report

Close