Projekti vrijedni više od 2,3 milijarde kuna

Autor: Branimir Bradarić/VL , 24. veljača 2019. u 22:01
Župan Galić i ministrica Žalac/Davor Javorović/PIXSELL

Vukovarska županija treća je u Hrvatskoj po povlačenju novca iz Europske unije i s najviše ugovorenih projekata po glavi stanovnika – 14.883,69 kuna.

Prema službenim podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Vukovarsko-srijemska županija u samome je vrhu u Hrvatskoj u povlačenju sredstava iz fondova EU.

Prema povlačenju sredstava iz sva tri operativna programa (Operativni program konkurentnost i kohezija, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali i Program ruralnog razvoja) od početka financijske perspektive do zaključno 31. siječnja 2019. godine VSŽ je na trećem mjestu s ugovorenim projektima čija vrijednost prelazi 2,3 milijarde kuna. Vukovarsko-srijemska županija na trećem je mjestu i s najviše ugovorenih projekata EU po glavi stanovnika (14.883,69 kn).

"Prije svega mogu reći kako sam se borio za razvoj ljudskih potencijala u našoj županiji. Stalno naglašavam kako imamo mlade, stručne, obrazovane ljude koji znaju pisati projekte.

Ponosan sam na našu županijsku razvoju agenciju, ali i ostale lokalne razvojne agencije koje pomažu pri izradi i izrađuju projekte za svako mjesto u našoj županiji kako bi se omogućio gospodarski razvoj ovoga kraja, otvaranje novih radnih mjesta te se spriječilo iseljavanje s ovog područja", rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. 

Govoreći o ostvarenim rezultatima i činjenici da je županija u samome vrhu Hrvatske po sredstvima povučenim iz fondova EU, županijska pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković rekla je kako to nije slučajno kao i da su ostvareni rezultati plod zajedničkog i sustavnoga rada.

Posebno je ukazala na činjenicu kako se krenulo u realizaciju nekih strateških projekata poput gradnje Agro-tehnološkog centra vrijednoga 30 milijuna kuna koji 100-postotnim iznosom sufinancira Ministarstvo poljoprivrede. Tu je i Drvno-tehnološki centar vrijedan 25 milijuna kuna, ali i projekti navodnjavanja Sopot i Blato.

Komentirajte prvi

New Report

Close