Zubak izašao iz PZ Auta te najavljuje investicije od 400 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak , 23. srpanj 2013. u 12:34
Pavo Zubak (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Tvrtka Auto Zubak potvrdila je ono o čemu se već duže vrijeme spekuliralo – da je izašla iz vlasništva u P.Z. Autu.

Tvrtka Auto Zubak potvrdila je ono o čemu se već duže vrijeme spekuliralo – da je izašla iz vlasništva u P.Z. Autu. Cijena prodaje 50 posto udjela u zajedničkoj tvrtki Auto Zubaka i Porsche Holdinga nije objavljena.

"Temeljem nove strategije Auto Zubak je, u dogovoru sa Volkswagenom i dosadašnjim partnerom Porsche Holdingom, donio odluku o prodaji poslovnih udjela u tvrtci P.Z. Auto, a svoje daljnje aktivnosti AutoZubak će usmjeriti na snažan razvoj vlastite maloprodajne i servisne organizacije", stoji u priopćenju koje potpisuje Žaklina Trbović, članica Uprave tvrtke. Iz tvrtke pojašnjavaju da je ulazak Hrvatske u EU otvorio nove tržišne mogućnosti te je definiran strateški razvoj  kompanije kroz četiri glavna pravca.

Prvi od četiri je projekt strateškog repozicioniranja AutoZubaka, a bit će popraćen snažnim investicijskim ciklusom, ponajprije u daljnji razvoj vlastite prodajno servisne mreže. “Volkswagen Grupa i dalje ostaje naš strateški partner te dugoročna orijentacija, a u sljedeće četiri godine Grupa Zubak investirat će 400 milijuna kuna u razvoj vlastitih  projekata", kazao je Pavo Zubak, vlasnik svih tvrtki unutar Grupe Zubak.

U kompaniji pojašnjavaju da će se razvoj maloprodajne i servisne organizacije AutoZubaka temeljiti na izgradnji i preuzimanju novih prodajnih i servisnih centara, kako u Hrvatskoj tako i izvan granica Hrvatske, zatim na direktnom uvozu dijelova i opreme radi proširenja ponude i veće  konkurentnosti te na repozicioniranju projekta Upravljanje voznim parkom kao glavnim nosiocem razvoja brige o vozilima.

Pored AutoZubaka, preostala tri strateška pravca ostaju daljnji razvoj ORYX Grupe s  naglaskom na zadržavanje vodeće pozicije ORYX Rent a cara na hrvatskom tržištu te preuzimanje vodeće pozicije ORYX Asistencije, koja danas broji više od 95 tisuća  članova, u djelatnosti pomoći na cesti za vozače, zatim daljnji razvoj Crobusa kroz projektiranje i proizvodnju autobusa te razvoj Veladriona, nedavno otvorenog  poslovno turističkog centra u Žrnovnici. Detaljno predstavljanje svakog od četiri strateškog pravca uslijedit će u mjesecu rujnu ove godine.


Komentirajte prvi

New Report

Close