Poslovna 2024.
planovi...

Završavamo prvu fazu Rimac Kampusa, za par mjeseci u Kerestinec selimo proizvodni dio

Marko Brkljačić, operativni direktor tvrtke Rimac Technology.
Marko Brkljačić
02. prosinac 2023. u 07:33

Godinu iza nas kao i nadolazeće razdoblje u Rimac grupi obilježava rast: u broju zaposlenika, projekata i iskoracima u nove projekte i tržišta. Rimac Grupa okuplja dvije kompanije: Bugatti Rimac, usmjerenu na dizajn, razvoj i proizvodnju hiperautomobila marki Bugatti i Rimac Automobili, te Rimac Technology, usmjerenu na razvoj i proizvodnju tehnologija i komponenti za vozila automobilskih proizvođača.

Rimac Grupa, uz pripadajuća društva, danas broji nešto više od 2000 zaposlenika na 8 lokacija u 5 zemalja. Grupa je imala nekoliko uspješnih rundi prikupljanja kapitala te je samo od 2017. prikupljeno oko 850 milijuna eura privatnog kapitala u tri runde financiranja od investitora poput Porschea, Hyundaija, KIA-je, Investindustriala, Softbanka i Goldman Sachsa.

Ove smo godine otvorili ured u Bologni te zakupili nove uredske kapacitete u Buzinu. Samo u prošloj godini, zaposlili smo više od 400 novih ljudi. U tijeku je završetak prve faze Rimac Kampusa, u koji za par mjeseci selimo proizvodni dio obje kompanije. Kampus će biti jedan od najvećih razvojno – istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji.

Vrijednost ukupne investicije je veća od 200 milijuna eura, a kapacitet samog Rimac Kampusa je više od 2500 ljudi. Nova lokacija Rimac Kampusa nalazi se samo nekoliko kilometara od aktualnog sjedišta Rimac Automobila, u blizini Dvorca Kerestinec, samo 16 kilometara od centra Zagreba. S rastom i povećanjem broja projekata u svim našim kompanijama nastavljamo u godini koja dolazi.

U Rimac Technologyju počinje realizacija jednog velikog projekta koji će zauzeti većinu kapaciteta Kampusa u narednim godinama. Rimac Technology nastavlja širiti svoje aktivnosti u razvoju, proizvodnji i izvozu baterijskih sustava visokih performansi, električnih pogonskih sklopova, elektroničkih sustava. Poznato je da je Rimac Technology surađivao s mnogim svjetskim proizvođačima automobila uključujući Porsche, Hyundai, Automobili Pininfarinu, Koenigsegg, Aston Martin, dok su brojni drugi projekti još uvijek zbog ugovora s naručiteljima nepoznati javnosti.

U Rimac Energyju, podbrendu Rimac Technologyja čija je primarna misija ubrzati prijelaz na čistu i održivu energiju isporukom visoko učinkovitih rješenja ESS-a, nastavljamo s razvojem proizvoda i projekata za koji postoji veliki interes kupaca. Tim Bugatti Rimac u 2024. predstavlja novi model Bugattija, na koji smo već smo imali odlične reakcije prilikom privatnog prikazivanja na događaju s Bugatti distributerima iz cijelog svijeta. Planiramo i predstavljanje nekoliko noviteta vezanih uz Neveru.

Naše kontinuirano širenje i brz razvoj odvijaju se u dinamičnom globalnom okruženju obilježenom stalnom neizvjesnošću. Suočavamo se s brojnim izazovima poput inflacije, fluktuacija kamatnih stopa te geopolitičkih napetosti, no upravo ti izazovi potiču naše prilagodbe kako bismo postali agilniji, efikasniji te bolje organizirani.

Neprestano radimo na unaprjeđenju naših procesa te podižemo stupanj razvoja digitalnih sustava s ciljem maksimalne efikasnosti kako bismo se pripremili za raznolike projekte koji su pred nama. Naš tim visokokvalificiranih stručnjaka ostvaruje projekte visoke globalne konkurentnosti prvenstveno s fokusom na dodanu vrijednost kroz naprednu tehnologiju. S ponosom možemo reći da smo multinacionalna kompanija koja okuplja 48 nacionalnosti. Privlačimo zaposlenike iz različitih dijelova svijeta koji odabiru upravo nas i Hrvatsku kao destinaciju za razvoj svoje karijere, a posebno smo ponosi na naše povratnike iz inozemstva koji su napokon ponovno u svojoj domovini.

New Report

Close