Zajedničkim projektom Span nagovještava ambicije u fintechu

Autor: Jadranka Dozan , 20. travanj 2022. u 22:00
Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana/K. Š. Fabac/PIXSELL

Riječ je o zajedničkom projektu u koji je Span ušao s dvama partnerima suosnivačima.

Nakon što su prije nešto više od mjesec dana objavili preuzimanje tvrtke za razvoj softvera Ekobit, iz Spana stižu i vijesti o novim iskoracima.

Jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj, koja je nakon provedenog IPO-a prije sedam mjeseci uvrštena na Zagrebačku burzu, jučer je izvijestila investicijsku zajednicu o osnivanju društva Fintech Digital Services. Prema burzovnom priopćenju, Trgovački sud u Zagrebu prošli je tjedan donio rješenje o upisu osnivanja te tvrtke.

Riječ je o zajedničkom projektu u koji je Span ušao s dvama partnerima suosnivačima. To su dvije tvrtke iz Varaždina – tehnološki startup Identity Consortium pokrenut 2018., te tvrtka Karfijam, pri čemu Span i Identity Consortium drže po 35 posto temeljnog kapitala, a Karfijam preostalih 30 posto poslovnog udjela. Prema podacima iz Sudskog registra, osnivač Identity Consortiuma Robert Ilijaš ujedno je i direktor nove tvrtke.

Kao globalna IT grupa Span danas pruža širok spektar usluga u cloudu, cyber sigurnosti i usluga podrške, a više detalja o profilu novoosnovanog fintech društva i nišama digitalne transformacije na kojima se planira pozicionirati najavljuje se za početak svibnja.

Dotad, ostaje primijetiti da se jučer jednom svojom novinom pohvalio i Identity Consortium; lansirao je Identyum NOW web portal. Daljnji planovi razvoja, kažu, uključuju i FinCheck za elektroničku i automatiziranu provjeru financijskih parametara druge strane te razvoj mobilne aplikacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close