Zadarski Turisthotel u idućih pet godina ulaže 113 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 13. prosinac 2022. u 22:00
Dioničari i Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela/STIPE SURAC

Turistička kompanija na Danu otvorenih vrata za dioničare najavila velike projekte.

Zadarski Turistihotel u idućih pet godina planira uložiti 113 milijuna eura u obnovu i izgradnju novih smještajnih kapaciteta i zabavnih sadržaja, što je odobrio Nadzorni odbor tvrtke, a Uprava predstavila u utorak na prvom danu otvorenih vrata za dioničare Turisthotela.

Financijska snaga
”Budući da smo započeli s izgradnjom novog zabavno-ugostiteljskog centra na plaži u vrijednosti većoj od 8,7 milijuna eura, već sada je Zaton veliko gradilište. U Turisthotelu nismo imali značajnijih investicija od 2018. te smo nedavno usvojili strateški plan kapitalnih ulaganja za sljedeće petogodišnje razdoblje s ciljem podizanja kvalitete ponude i sadržaja, većih prihoda te osiguranja rasta i razvoja kompanije.

Turisthotel ima značajnu financijsku stabilnost, likvidnost i kreditnu sposobnost i uvjereni smo, ukoliko neće biti globalno većih poremećaja i nestabilnosti, da ćemo planirano i realizirati. Kako bismo osigurali uspjeh i budući rast, moramo ulagati u proizvode, zaposlenike i destinaciju, vodeći pritom brigu o održivom i društveno-odgovornom razvoju”, pojasnila je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela, dodajući da je stabilan i poticajan zakonodavni i porezni okvir, uz financijsku stabilnost kompanije, temelj planiranja i provedbe novih investicija u turizmu.

Godišnji iznosi
Novi investicijski ciklus Turisthotela uključit će dodatno unapređenje i podizanje kvalitete postojećih objekata, nove ugostiteljsko-zabavne sadržaje, kompletno preuređenje glavne ulice naselja, rekonstrukciju preostalih apartmana sa 3 na 4 zvjezdice, izgradnju i uvođenje novih objekata i sadržaja te projekt Aenona park, koji uključuje novi kamp, hotel i sportsko-zabavne sadržaje u sjevernom dijelu naselja u Zatonu.

U Zadru je u planu izgradnja gradskog hotela smještenog unutar gradske jezgre na lokaciji nekadašnjeg kina Pobjeda, te prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel. Prema planu, Turisthotel će godišnje u prosjeku uložiti otprilike 22 milijuna eura u nove projekte.

Kako je poznato, u Turisthotel je početkom studenog ušao zadarski brodar Tankerska plovidba, postavši najveći pojedinačni dioničar kompanije kupnjom 24,53 posto donica. Transakcijom je bivši dugogodišnji direktor Frane Skoblar pao na drugo mjesto s 11,8 posto, a ostatak dionica drži oko 600 malih dioničara.

Mario Pavić, predsjednik uprave Tankerske plovidbe, pojasnio je kako tvrtka želi diverzificirati poslovanje kao dio dugoročne strategije usklađenja s globalnim smjerom dekarbonizacije, iako temeljni biznis ostaje brodarstvo. Kao najveći pojedinačni dioničar planiraju sa suvlasnicima uskladiti način daljnjeg upravljanja kompanijom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close