Vodnjanski Infobip pokreće važan novi program

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2021. u 09:34
Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

U okviru Infobipovog Startup Tribe programa hrvatski i svjetski startupi mogu aplicirati za iznose između 10.000 pa do najviše 60.000 dolara u vrijednosti korištenja Infobipovih proizvoda, a uz to će imati pristup Infobipovom know-how-u, kao i mreži savjetnika i investitora.

Infobip Startup Tribe naziv je novoosnovanog Infobipovog programa usmjerenog ka pronalaženju i okupljanju najinovativnijih domaćih i svjetskih startupa, te ubrzanju i praćenju njihovog rasta i razvoja. U okviru programa startupi koji ispunjavaju uvjete mogu aplicirati za iznose od 10.000 do 60.000 dolara u vrijednosti korištenja Infobipovih komunikacijskih tehnologija i koristiti ih za daljnji rast i unaprjeđenje vlastitog poslovanja.



Osim pozamašnog iznosa, uključenim startupima Infobip pruža neprocjenjivi know how te izravnu povezanost s globalnim investitorima i liderima iz industrije, a što startupima može otvoriti vrata dodatnog kapitala i novih tržišta. Uz brojne edukcije, vodnjanska IT tvrtka otvara mogućnost davanja uključenim startupima na raspolaganje i uredske prostore na više od 65 lokacija diljem svijeta što će u trenutku njihovog rasta i širenja zasigurno postati značajan benefit. Uz navedeno, uključeni startupi će imati i poseban pristup Infobip Shift konferenciji, nedavnoj akviziciji Infobipa, koja planira narasti u jednu od najvećih developerskih konferencija na svijetu.

Osnovan odjel za startup ekosistem unutar Infobipa
Infobip Startup Tribe vodit će Nikola Pavešić, direktor novoosnovanog Infobipovog odjela. Pavešić je karijeru započeo u Ujedinjenim narodima u Tanzaniji. Svoj put u UN-u nastavio je i u Tokiju gdje i živi posljednjih 10 godina. Osim što je vodio i vlastiti startup, posljednjih pet godina obnašao je i vodeću poziciju za partnerstva u tvrki Nikkei, najvećoj svjetskoj poslovnoj novinskoj kući i vlasniku uglednog Financial Timesa.

Pavešić će upravljati novoosnovanim Infobip Startup Tribe programom, a uz vođenje programa, pružanja potpore startupima i odabira prijavljenih startupa, zadatak će mu biti i oformljivanje savjetodavnog vijeća kojeg će činiti neki od najpoznatijih svjetskih ulagača i pomno biranih partnera iz cijeloga svijeta, a među kojima će biti vodeći VC fondovi i akceleratori kao što su Y Combinator, 500 Startups i Techstars. Spomenuta partnerska mreža doprinijet će snažnom iskoraku inicijative, a startupi iz njihovog portfelja će imati direktan pristup jednakim pogodnostima Infobip Startup Tribe programa.

„Ovim programom pokazujemo da smo spremni ulagati u društvo, ne samo kroz svoje prozvode, već i kroz sve ostale resurse kojima raspolažemo, a ponajviše znanjem, iskustvom i vezama s poslovnom i stručnom zajednicom. Rad sa startupima dovest će Infobip u izravan kontakt s novim idejama, načinima razmišljanja i pristupima, a te komponente omogućuju tvrtkama da bolje iskoriste vlastite resurse i tehnologiju u korist snažnijeg i pozitivnog utjecaja na društvo. Uzbuđen sam što sam se pridružio Infobipu u fazi izgradnje tvrtke kao još snažnije developerske organizacije orjentirane startupima. Iako je to globalna inicijativa, posebno smo fokusirani i na svoje podneblje jer mislimo da je ovo svojevrsna prekretnica u razvoju poduzetničkog i tehnološkog ekosustava, te da uz puno kvalitetnog rada možemo bitno utjecati na njihov razvoj. S velikim optimiznom i entuzijazmom gledam prema nadolazećem periodu u kojemu ćemo kroz suradnju sa startupima donositi još veću vrijednost svim uključenima“, poručio je Nikola Pavešić.

Kriteriji prijave na program su fleksibilni, a sve s ciljem kako bi se okupio što veći broj brzo rastućih startupa. Prijaviti se mogu svi oni koji su skupili najviše pet milijuna eura investicija ili imaju najviše 100 zaposlenih, ali program će primati i iznimke ako pokažu veliki potencijal rasta u svojoj industriji.
Svi zainteresirani startupi koji ispunjavaju navedene kriterije mogu se jednostavno i brzo prijaviti ispunjavanjem obrasca na startups.infobip.com.

„Uvijek sam imao poseban odnos sa startupima, pa je tako i Shift, koji je sada dio Infobipa, počeo kao startup konferencija. Iznimno mi je drago da se vraćam korijenima i što cijela inicijativa sa startupima ulazi u naš novi odjel za odnose s developerima“, izjavio je Ivan Burazin, član Uprave za developersko iskustvo u Infobipu.
Infobip je ovim vrijednim programom još jednom pokazao da je spreman ulagati u društvo u cijelosti i to ne samo kroz ustupanje vlastitih proizvoda već i kroz sve ostale resurse kojima raspolaže i nesebično ih daje tvrtkama koje, upravo poput Infobipa, imaju potencijala rasti i postati nova pokretačka snaga hrvatskog, ali i svjetskih  gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close