Vindija: Nemamo namjeru prodavati Koku

Autor: Jadranka Dozan , 09. prosinac 2021. u 07:13
Foto: Vindija

Premda su iz Vindije poručili da prodaja Koke za njih nije tema, dopis Kutjeva očekivano je potaknuo razna raspredanja i spekulacije.

Vindija d.d. kao većinski vlasnik Koke s 96,36 posto dionica u vlasništvu nema nikakvu namjeru niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke”, poručili su iz Vindije jučer poslijepodne.

Dodatno su podcrtali kako kompanija “u ovom trenutku ni s kim ne vodi niti ima namjeru voditi razgovore oko prodaje dionice Koke”. Očitovanje potpisano od predsjednika Uprave Vindije Nenada Klepača, uslijedilo nakon što je dan prije Koka putem Zagrebačke burze objavila i da je zaprimila dopis u kojemu obavještena o interesu Kutjeva d.d. za kupnju dionica Koke.

Putem opunomoćenog odvjetničkog društva kutjevačka je kompanija u većinskom vlasništvu Envera Moralića svoje ulagačke amibicije objasnila širenjem poslovanja i planiranim investicijama, predloživši da se o toj temi “ili drugim mogućnostima ulaganja u Koku” dogovori sastanak.

U Vindijinu očitovanju pak naglašava se kako je Koka interalni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna od njezinih ključnih članica.

“Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na domaćem, kao i tržištima regije te ostaloga izvoza”, ističu.

Premda su iz Vindije poručili da prodaja Koke za njih nije tema, dopis Kutjeva očekivano je potaknuo razna raspredanja i spekulacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close