Vilim Simon novi je predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2022. u 11:02
Foto: Mesna industrija Vajda

Na čelnu poziciju vodeće međimurske tvrtke Simon dolazi s mjesta člana Uprave, u kojoj je do sada bio zadužen za vođenje sustava kooperacije s domaćim uzgajivačima stoke i segment proizvodnje.

Novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda je Vilim Simon. Na čelnu poziciju vodeće međimurske tvrtke Simon dolazi s mjesta člana Uprave, u kojoj je do sada bio zadužen za vođenje sustava kooperacije s domaćim uzgajivačima stoke i segment proizvodnje. Funkciju predsjednika Uprave smatra novim poslovnim, ali i osobnim izazovom.

“Zahvaljujem svom prethodniku Alenu Kajmoviću koji je u protekle četiri godine, unatoč izuzetno zahtjevnim tržišnim okolnostima, omogućio rast i razvoj Vajde. U tom periodu Vajda se uspela na sam vrh najuspješnih tvrtki u Međimurju, ali i među vodeće domaće mesoprerađivačke industrije i najuspješnija prehrambena poduzeća na nacionalnoj razini”, izjavio je Simon povodom preuzimanja dužnosti, dodavši da na funkciju dolazi s optimizmom, ali svjestan izazova s kojima se trenutno suočava cjelokupno globalno gospodarstvo.

“Vajda posluje stabilno, prihodi i neto plaće u stalnom su rastu, kontinuirano investiramo u modernizaciju pogona i bolje uvjete rada. Ljestvica je postavljena visoko, a vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje i nastaviti pozitivne trendove. Poseban naglasak ostaje na daljnjem jačanju sustava kooperacije, odnosno širenju suradnje s hrvatskim farmerima, čime nastavljamo doprinositi jačanju hrvatskog agrara i cjelokupnog gospodarstva”, poručuje novi predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

Vajda je dio Grupe Pivac i spada među najveće mesoprerađivače u Hrvatskoj. Pritom je ključno istaknuti kako se proizvodnja temelji na domaćoj sirovini, a najveći dio ukupne proizvodnje odnosi se na svježe meso.

Komentirajte prvi

New Report

Close